Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Kratek obisk
Pred 35. VW GTI srečanjem
Vsako leto v mesecu maju se v majhno idilično vasico Ribinica ob Vrbskem jezeru (Reifnitz am Wörthersee) valijo trume privržencev znamke Volkswagen in ostalih znamk koncerna VAG.
Matic Križnik Matic Križnik
26. april 2016 | 11:27:54

Letos se bo uradno srečanje GTI odvijalo med 4. in 7. majem 2016. Srečanje poteka že petintridesetič zapored, obenem pa letos obeležujejo 40. obletnico modela Volkswagen Golf GTi, ki velja za začetnika »hot hatch« razreda, kateremu so kasneje sledili tudi ostali proizvajalci avtomobilov.

Znano je, da se ljubitelji predelanih vozil vseh znamk začnejo zbirati na licu mesta že kak mesec pred uradnim dogodkom, saj se je v času samega dogodka skorajda nemogoče premikati med več deset tisoč glavo množico obiskovalcev. Tudi letos, ko poteka jubilejno 35. srečanje, ni bilo nič drugače. Dobra dva tedna pred začetkom srečanja se po vasicah okoli južnega dela Vrbskega jezera ogromno dogaja. Že bežni pogled registrskih tablic avtomobilov priča o razsežnostih srečanja in privržencih znamke. Ne manjka avtomobilov iz Velike Britanije, Švice, Nizozemske, Španije, Italije, Češke, Slovenije,  Hrvaške, celo iz Rusije se udeležujejo srečanja. Gre za največji tovrstni dogodek v Evropi, verjetno tudi v svetu.

Nekaj utrinkov smo zabeležili v soboto, dober teden pred začetkom srečanja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija