Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Darilo ameriškega predsednika Titu propada na bosanski njivi
Prestižni Chrysler New Yorker, ki ga je takratni jugoslovanski predsednik dobil v dar od ameriškega predsednika Johna F. Kennedyja, žalostno propada v majhni bosanski vasici.
Peter Pirkovič
30. maj 2016 | 11:33:30

Avto, ki so ga posebej za prvega moža Amerike, sestavili v halah General Motorsa v Detroitu in mu vgradili Mercedesov motor, zdaj že nekaj let neslavno propada na njivi Momčila Čavića. A pravi lastnik je Milorad Maksikj, za katerim se je danes izgubila vsaka sled. Ta očitno nima nikakršnih namenov ga obnoviti in spraviti v pogon, prav tako nemočni so tudi vsi ostali, ki bi si želeli takšen redek primerek v svoji garaži, saj je avto zasebna last, vsa originalna dokazila pa ima njegov lastnik. S temi papirji bi avto lahko dosegal tudi ceno okrog 100 tisoč evrov.

Avto je malo pred vojno v Jugoslaviji Maksikj kupil na javni dražbi jugoslovanske vojske in ga odpeljal v rodni Drvar, kasneje še v Prnjavor, od tam pa ga pred vojsko uspel odpeljati v vas Štrpci, kjer je Čavića zaprosil če ga lahko za nekaj mesecev pusti pri njem. Avto, v katerem so se vozili Kennedy, Tito in njune soproge, še danes stoji tam, kjer ga je Maksikj parkiral leta 1996.

Kot zanimivost velja dodati, da je Titova zasebna avtomobilska flota štela kar 290 vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija