Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Podmornica, ki jo je potopil kakec
Ni sicer na kolesih, ampak gre pa za zanimivo zgodbo – U-1206 je bila edina nemška podmornica, ki jo je potopil – pazite to – kakec na stranišču.
Artur Švarc
7. julij 2016 | 10:41:43

U-1206 so splovili marca 1944 in je spadala med manjše podmornice 7C. Imela je tudi na novo zasnovano stranišče, ki je delovalo tudi na večjih globinah, a imelo je tudi zapleten sistem ventilov, zato so posadko usposabljali za rabo na posebnem treningu. Za uporabo WC-ja trening? J

Podmornico je prevzel kapitan Karl-Adolf Schlitt in uril posadko vse do prve patrujle 6. Aprila 1945, ko so Kristiansanda na norveške odpluli proti Britanskim otokom. A ko je 14. Aprila kapitan šel na stranišče, so se pojavile težave in poklicali so inženirja na pomoč, ki pa je odprl napačni ventil. Voda je vdrla v podmornico in poplavila sprednje oddelke in baterije, pri čemer se je začel sproščati strupeni klor, zato se je podmornica morala dvigniti na površje. In ker so bili zelo blizu škotske obale, so jih kmalu opazili. Medtem ko so vpihavali zrak, jih je napadlo zavezniško letalo. Ker se niso mogli potopiti, je kapitan izdal svoje edino bojno povelje – potopiti podmornico. Preživelo je 37 od 40 mornarjev, podmornico pa so odkrili 1970, ko so gradili naftovod.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija