Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
19 tednov preskusnega mučenja za Audije
Del razvoja določenega modela pri Audiju je tudi preskus Inka ali drugače Ingolstadt Korrosion und Altern. Tega izvajajo od leta 1996. Izpostavljamo le nekaj zanimivih faz.
Peter Pirkovič
9. avgust 2016 | 11:28:50

Glavni cilj testiranja je preskus odpornosti avtomobila na korozijo in staranje karoserije, ki traja vsega skupaj kar 19 tednov. Preskus poteka v več fazah. Najprej po karoseriji avtomobila razpršijo slanico in ga pošljejo v posebno komoro s konstantno temperaturo 35 stopinj, drugi korak je izpostavljenost avtomobila tropski vročini, s temperaturo 60 stopinj C in stoodstotno vlažnostjo, za konec pa sledi izpostavljenost sončnemu sevanju. Naslednja faza je polarno testiranje v komori pri temperaturi -35 stopinj, temu sledi še preskus brodenja v vodi ter blatu in preverjanje tesnenja vrat potniške kabine, da pa preskus ne bi bil tako zelo preprost, v 19 tednih tovarniški vozniki prevozijo okrog 12 tisoč kilometrov po posebej pripravljeni slabi podlagi. Ko je preskus končan vozilo razstavijo in preverijo 600 ključnih delov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Podobno so testirali pri Zastavi, samo, da je stroške preizkusa nosil lastnik.
10.8.2016 7:13:31
shark911
Stroške je nosil lastnik... hahaha,vrhunski komentar!
11.8.2016 10:35:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija