Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Igranje iger izboljšuje vozniške sposobnosti
Se spomnite, ko so vam starši, punca, fant, prijatelji grenili življenje s pripombami, da je igranje videoiger izguba časa?
Artur Švarc
11. avgust 2016 | 12:45:06

Najnovejša raziskava, objavljena v Psyhological Science,  zdaj potrjuje, da igranje akcijskih videoiger lahko privede do boljše koordinacije vizualnih informacij in motoričnega nadzora – lastnost je kritična pri marsikaterem dogajanju v resničnem svetu, tudi vožnji vozil.

»Naša raziskava kaže, da igranje akcijskih videoiger vsaj pet ur pomeni tudi učinkovito orodje za izboljšanje osnovnih vizumotoričnih sposobnosti,« je povedal Li Li, profesor na Newyorški univerzi v Šanghaju.

Z uporabo simulatorja vožnje so raziskovalci ugotovili, da se tisti, ki igrajo vsaj pet ur na teden in pol leta, močno razlikujejo od tistih, ki niso uporabljali simulatorja. Prvi so tako na primer imeli izrazito boljši nadzor nad vožnjo po sredi voznega pasu.

Tudi tisti, ki niso igrali, so potem, ko so nekaj ur vozili virtualni avto ali igrali streljačine, pokazali nekaj napredka. Potegnjeno pod črto – ne pustite se odgnati od konzol, pa boste nekoč Lewis Hamilton.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija