Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Črnilo iz umazanega zraka
Ameriški startup podjetje, za katerim stoji znanje slovitega inštituta MIT, se je na domiseln način lotilo reševanja težav z onesnaženostjo zraka.
Marko Hanželič
13. februar 2017 | 7:21:28

Že od industrijske revolucije v 19. stoletju onesnaženost zraka spada med pomembne dejavnike, ki negativno vplivajo na življenje ljudi in samega planeta. Prav zato so se ustanovitelji podjetja Graviky Labs odločili, da bodo s pomočjo posebne metode izolirali delce umazanije iz zraka, ga prefiltrirali, iz mase, ki jo bodo na ta način pridobili, pa bodo izdelovali kakovostno črnilo.

Napravo, sposobno tovrstnega čiščenja zraka, so poimenovali Kaalink, le-ta pa je sposobna prefiltrirati 95 odstotkov nečistoč iz izpušnega sistema in izločiti toksične sestavine in kancerogene. Na koncu ostane le prečiščen, z ogljikom bogat pigment. Podjetje se je že podalo na Kickstarter, kjer zbira sredstva za razvoj sistemov za večje onesnaževalce, kupcem pa nameravajo ponuditi celo paleto produktov za tisk.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Težave z nabavo surovin zagotovo ne bodo imeli
13.2.2017 8:39:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija