Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Največ moči za najmanj denarja
Iščete športnika s sredinsko nameščenim motorjem, a zanj ne bi odšteli več kot 15 tisočakov? Zdi se misija nemogoče, a pri Factory Five morda imajo rešitev za vas.
Marko Hanželič
26. april 2017 | 15:08:24

Podjetje je znano predvsem po replikah modelov Cobra in 33 Roadster, a v njihovem prodajnem programu se najde tudi 818C, ki stane 13.000 dolarjev. V ceno je vključeno vse razen pogonskega sklopa.

Avto, ki ga vidite na fotografijah, poganja 2,5-litrski bokser iz deset let stare Impreze WRX, ki ga je lastnik dal še nekoliko naviti, tako da zmore več kot 400 KM. Oznaka 818 sicer označuje maso avtomobila (brez motorja), kar v praksi še vedno pomeni, da avto ne tehta več kot tono.

Kljub presežku moči in nizki masi se voznik sicer mora odpovedati danes samoumevnim sistemom, med drugim ABS-u, servo ojačevalniku krmilnega mehanizma in ESP-ju, tako da je pri sami vožnji potrebnega tudi precej vozniškega znanja.

Tudi v notranjosti je vse skupaj zelo rustikalno in pri vožnji tudi precej glasno, a v primerjavi z bistveno večjim denarnim vložkom, ki bi ga bilo potrebno odšteti npr. za Caymana S, je pač potrebno tudi malce potrpeti. In se poprej še leto dni zabavati s sestavljanjem kita.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija