Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Metan kot pogonsko gorivo
New Holland namerava v naslednjih letih v serijsko proizvodnjo poslati traktor, ki kot pogonsko gorivo uporablja kar problematični odpadni produkt živinoreje.
Marko Hanželič
3. marec 2018 | 12:23:26

Na lanskem Farm Progress Showu v ameriški Iowi so pri New Hollandu predstavili konceptni traktor na metan, ki se s 132 kW (180 KM) največje moči in 740 Nm navora lahko postavi ob bok dizelski konkurenci. Pri podjetju zagotavljajo, da ima traktor tudi enake servisne intervale in v zrak izpušča za 10 odstotkov manj ogljikovega dioksida kot dizelska konkurenca. Ob predpostavki, da ima kmetija lasten vir metana, ki ga pridobiva iz biomase, se emisije toplogrednih plinov lahko znižajo vse do ničle.

Traktor je sicer le eden od dejavnikov sistema Energy Independent Farm, ki predstavlja energetsko samooskrbno kmetijo, ki z biomaso skrbi tako za ogrevanje prostorov kmetije kot tudi za proizvodnjo energije, potrebne za delo s kmetijsko mehanizacijo. Več o traktorju in energijsko neodvisni kmetili si lahko ogledate tudi v priloženem videu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Se niso mogli že prej, recimo že v Old Hollandu, spomniti, da bi na kravji metan lahko poganjali traktorje?
3.3.2018 13:41:04
byrkus
Kdaj so že pri Mad Maxu imeli svinjsko farmo ravno v ta namen...
3.3.2018 13:49:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija