Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jay Leno je preizkusil KITT-a
Jay Leno je preizkusil KITT-a
Tisti, ki ste odraščali v osemdesetih in začetku devetdesetih, in so vas vsaj malo zanimali avtomobili ter znanstvena fantastika, se bržkone niste mogli upreti skušnjavi po imenu Knight Rider.
Artur Švarc
4. april 2018 | 6:46:00

Lep del Slovenije je v osemdesetih stik z zunanjim svetom ohranjal prek ORF-ovih programov, kjer so na prvem programu vsak delovni dan točno ob 18.30 po reklamah za Milkine čokolade in Kinder jajca predvajali omenjeno znamenito serijo z Davidom Hasselhoffom v glavni vlogi. 

Govoreči avto na osnovi Pontiaca Trans Am je bil v tistem času hudo popularen in železni repertoar mokrih sanj takratnih najstnikov. Pri snemanju serije so uporabljali dvajset primerkov, od katerih jih je do danes preživelo le pet. Model, ki ga je imel možnost preizkusiti Jay Leno, je pravzaprav osnovna različica Firebirda, opremljena z aerodinamičnimi dodatki, značilnimi za Trans Ama, namesto fikcijskega turbinskega motorja pa je pod pokrovom serijski osemvaljnik, povezan z izboljšanim Turbo 350 samodejnim menjalnikom. Za potrebe snemanja so mu prilagodili tudi delovanje zavor, ki omogočajo blokado na sprednji ali zadnji osi, odvisno os potreb po žganju gum.

Dotični primerek je bil precej časa na ogled v Universalovih studijih, kar pomeni, da je kljub 500 miljam na števcu, pretrpel marsikaterega "voznika" na svojem vozniškem sedežu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija