Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
S podporo Opla na slovenske rallyje
Posadka Tim Novak in Uroš Ocvirk se nameravata letos z Oplovim Adamom R2, za katerega skrbita brata Kacin, udeležiti vseh slovenskih rallyjev. Glavni cilj je biti med najboljšimi.
Artur Švarc
6. april 2018 | 13:54:00

Včeraj so pred novinarje stopili v nekoliko prenovljeni postavi, z novim sponzorjem in načrti, ki so drugačni od zadnjih dveh sezon. 23-letni Tim Novak se je dve leti kalil v Adacovem Opel Rally pokalu, kjer mu je lani le za las zmanjkalo, da bi osvojil prost tovarniški sedež v Adamu, zato zdaj z veliko izkušnjami in novim-starim sovoznikom Urošem Ocvirkom napada slovensko prvenstvo.

»Zelo sem vesel, da se z Urošem vračava v slovensko državno prvenstvo s podporo Opel Slovenija in še nekaterih drugih pokroviteljev. Ekipa torej ostaja ista, saj bo z nami še vedno kot mentor Miran Kacin z moštvom IK Sport,« pravi Tim. »Veselim se tudi vožnje R2 avta, ker vem, da bo zelo zabavno in bo pravi užitek. Verjamem, da lahko posežemo po najvišjih mestih in se borimo tudi za posamezne zmage, vendar se z rezultatom ne obremenjujem, ker vem, da je konkurenca precej bolj domača na teh trasah in to šteje veliko. Želim si fer in pravega dirkanja čez celotno sezono.«

Dirkaška pot 23-letnega dirkač iz Lesc zdaj šteje že šest let, a bencinske hlape ima zasejane v sebi od svojega otroštva, za kar je zaslužen oče. Tim se lahko tudi pohvali, da je bil leta 2014 s strani mednarodne avtomobilistične zveze FIA izbran med 12 najperspektivnejših mladih talentov iz vsega sveta v FIA Institute Academy. S tem si je zagotovil udeležbo na delavnicah, kjer je deležen vsestranskega šolanja na vseh področji motošporta in varnosti v prometu.

Zdaj so k projektu Opel Adam R2, katerega motor zmore razvijati okrog 200 konjev, medtem ko cena dirkalnika znaša 68 tisočakov brez davka, finančno pristopili tudi pri Opel Slovenija, saj želijo na takšen način obuditi nekdaj uspešno rally zgodbo in nenazadnje je to tudi dobra priložnost za graditev imidža ter posledično približanje znamke tudi mlajšim kupcem. Zato so v ta namem sestavili posebno verzijo Adama z oznako Motorsport Edition (na voljo pri vseh motornih in paketnih verzijah), kjer za doplačilo 310 evrov novopečeni lastnik dobi posebno zunanjo podobo, kapo in majico s podpisom Novaka in vstopnico za dogodek (trening dinamične vožnje) na dirkališču Gaj pri Cerkljah, ki bo predvidoma jeseni. 

21.-22.aprilRALLY VIPAVSKA DOLINA, AJDOVŠČINA

25.-26. majRALLY VELENJE

29.-30.junijRALLY ŽELEZNIKI

7.-8.septemberRALLY NOVA GORICA

29.-30.septemberRALLY CROATIA, POREČ

27.-28. oktoberRALLY IDRIJA

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija