Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najnovejši RR Phantom za bogatega hrvaškega bankirja
Pred nekaj dnevi so se na družbenih omrežjih pojavile fotografije povsem novega RR Phantoma s preskusnimi registrskimi tablicami naših južnih sosedov. Gre za redek primerek avtomobila v lasti hrvaškega državljana, ki ima v svoji varovani garaži v Osijeku bogato zbirko vrhunskih draguljev.
Peter Pirkovič carspottingcroatia, Rolls Royce, Classic driver
12. april 2018 | 13:13:27

Vsak RR na cestah pri nas ali v naši bližini vzpodbudi zanimanje javnosti. Teh avtomobilov je na tem območju sicer več, a redki so tisti, ki si upajo v teh časih takšen prestižni avtomobil registrirati v svoji domači državi. No, Branko Ostović, nekdanji reli voznik in uspešen bankir, teh težav ni imel. Še več. Ko je avto prišel na Hrvaško ga je brez težav razkazal mimoidočim, ki so izkoristili priložnost in si avtomobil pobliže ogledali.

V tem primeru gre za najnovejšega RR Phantoma osme generacije (predstavljen 27.julija lani), ki ga poganja 6,75-litrski V12 motor s 420 kilovati, in ne glede na dejstvo, da je ta težek dobre dve toni in pol, do stotice pospešuje dobrih 5 sekund. A zmogljivost vozila v tem primeru ni na prvem mestu. Prevladuje prestiž, udobje, izpopolnjena zvočna izolacija in številni napredni sistemi, a veliko vlogo pri kreiranju celotne podobe kakopak imajo tudi bodoči kupci oziroma lastniki, saj si določene stvari v notranjosti vozila izberejo po svojih merilih. Pri tem gre povečini za izbor usnja, barvnega tona, vgrajenih materialov, hkrati pa ponujajo več konfiguracij sedežev, med katerimi so tudi »intimni lounge set«, individualni sedeži na več načinov in povsem novi spalni sedež. A to je zgolj nekaj drobtinic, o čemer se odloča kupec. 

Pri nas v Sloveniji Rolls-Royce modela ni mogoče kupiti. Pravzaprav smo premajhni, da bi nas Angleži sploh opazili in pri nas postavili prodajni salon, pa čeprav bi to vlogo lahko odigral, kateri izmed BMW-jevih trgovcev. Prav tako so izpustili tudi vse naše nekdanje skupne države. Tako je moral Ostović svojega najverjetneje naročiti v Munchnu, Rimu ali v Pragi. Te prodajne točke so nam najbližje, a brez skrbi, ko je v igri tako velik denar in znani kupci, se tudi prodajalci močno prilagodijo in zanje pošljejo poseben prevoz. Nenazadnje, je pri temu primerku hrvaškega kupca opaziti po napisu Branko Ostović – special build. 

Britanska perfekcija na štirih kolesih, ki zdaj šteje osmo generacijo in je na trgu prisotna vse od leta 1925, v tem trenutku v osnovi stane okrog 360 tisoč evrov, a dragi dodatki in osebna oznaka avtomobila zagotovo povečajo ceno tudi preko pol milijona evrov. Phantom ni le avto za vsak dan, je tudi dobra naložba za prihodnost. Ko smo preverjali registracije v Sloveniji, smo ugotovili, da pri nas ni registriranega nobenega novejšega Rolls-Roycea. Podatki od leta 2009 kažejo, da je bilo pri nas registriranih sicer 17 primerkov, a so vsi starejšega letnika oziroma starodobniki.

In kdo je pravzaprav Branko Ostović? Vsekakor eden najbogatejših ljudi na Hrvaškem, ki se je nekdaj preskušal v rallyju, odprl prvo videoteko v Osijeku, kasneje še nekaj drugih trgovin v Zagrebu, a pravo bogatstvo je ustvaril z bankirstvom. Ustanovil je svojo banko Sonic in jo čez čas prodal Italijanom za 30 milijonov evrov. Zase pravi, da je vedno imel nos za dober posel in da si je vse ustvaril sam. Prva ljubezen, ki jo že leta goji in vlaga denar, so avtomobili. Varovana garaža šteje nekaj več kot 30 vrhunskih primerkov, kjer je manjkajo številni modeli znamke Rolls-Royce, Jaguarji XJ, XKR in XK140, Maserati Quattroporte, Porsche 911 Sport Classic, Ferrari 612 Scaglietti, F430 Scuderia, Range Rover, Aston Martin, Alfa 8c in 8C spider. Kakšna je vrednost vseh draguljev ni natančno znano. A vendar Ostović ni edini Hrvat, ki se ogreva za avtomobilskimi dragulji. Znano je, da bo Mercedes čez leto ali dve v Šibenik dostavil enega od 275 primerkov AMG Project One, za katerega je več kot 2 milijona evrov odštel tamkajšnji hotelir Josip Stojanović.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Vsakemu, ki pošteno pride do bogatstva, vsa čast.
12.4.2018 20:49:32
911
Avto je itak stroj. Imam pa eno pripombo na članek in sicer Qatar šteje nekaj manj kot 1mio prebivalcev pa ima svojega dealerja, torej premajhni ravno nismo
12.4.2018 20:56:40
aichi
Govora je o ekonomski velikosti
12.4.2018 21:41:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija