Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Noro!
Lego Bugatti celo pelje
To zgodbo lahko preberete z odprtimi usti – Bugatti Chiron iz Lego kock, ki ima celo lasten Lego pogon.
Artur Švarc Lego
30. avgust 2018 | 13:07:20

Danski Lego je že davno, davno, natančneje pred 41 leti, uvedel serijo Tehnic, ki v osnovne gradbene bloke prinaša več strojništva in inženirstva. Posledično se lahko, sicer ne za malo denarja, igramo mini Lego inženirje in sestavimo delujoče modelčke kar nekaj znanih vozil, od Chirona, Porscheja 911 GT3 do Bondovega Astona DB5.

A za Lego Tehnic to ni bilo dovolj, sestavili so Chirona v naravni velikosti in z delujočim pogonom.

Model ima vgrajenih več kot milijon delov serije Tehnic, zunanjost je narejena iz trikotnih elementov, ki omogočajo ukrivaljanje karoserije, pa tudi notranjost je narejena »v nulo«, tu so tudi volan, sedeži in vse ostalo. Avto ima zadnji spojler, merilnik hitrosti, sprednje in zadnje luči in zavorni predal. Gradnja je vzela 13.438 ur.

In ne samo to, avto se tudi premika s pomočjo 2304 Lego Tehnic motorčkov, sodeluje 4032 zobčenikov in 2016 gredi. Čeprav je moč daleč od originalnega motorja, pa kombinacija vseeno daje od sebe 5,3 KM in 92 Nm navora, kar je dovolj, da tono in pol težkega Lego Chirona popelje s hitrostjo 20 km/h. Edina reč, ki ni iz sveta kock, je Bugattijeva značka in originalna Chironova kolesa.

Da bo še bolj impresivno, pri gradnji niso uporabili niti kapljice lepila.

Tudi Andy Wallace, nekdanji dirkač in razvojni voznik za pravega Chirona, ki je Lego Chirona zapeljal, je bil osupel: »Z 20 metrov sploh ne opaziš, da gre za Lego avto.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Bravo! Ampak slika 33 zmaga: SCUDERIA FERRARI
30.8.2018 15:03:43
v10power
Noro, lego technic level 100.
30.8.2018 20:55:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija