Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Posebneži
Lego Bulli v Munchnu
Jutri se v Munchnu začne sejem za prosti čas in tam bo postavljen tudi VW T2 Bulli. A T2 ni običajen, pač pa narejen iz Lego kock.
Artur Švarc
19. februar 2019 | 3:56:08

V Detroitu je Chevrolet pokazal Silverada 1500 LT iz 334 tisoč kock, kar pa ni dovolj v primerjavi s tem, kaj obljublja T2. Šest tednov dela in 400 tisoč kock je prineslo 700 kilogramsko repliko, pod katero so podpisani Rene Hoffmeister, eden od 12 certificiranih Lego modelarjev in Pascal Lenhard. Z njim sta želela podreti svetovni rekord. Katerega točno, se ne ve, bomo pa seveda dopisali, ko se sejem enkrat začne.

Plastični T2 Bulli je dolg 5 metrov, širok 1,9 metra in 2 metra visok. Ima tudi Westfalijino dvižno streho, drsna vrata in kompletno notranjost, vse seveda iz kock.

Replika je narejena na osnovi T2a kamperja, ki so ga izdelovali med 1967 in 1971, mojstra pa sta med gradnjo naletela na velike težave, saj nista dobila dovolj prosojnih kock za okna. Ko jima je končno uspelo, je bilo v šestih tednih za njima tudi veliko neprespanih noči.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija