Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
S Katrco v Spielberg na VN Avstrije
Zanimivosti   |   Spielberg 2019
S Katrco v Spielberg na VN Avstrije
Tudi letos je naš delovni obisk VN Avstrije popestril skoraj 40 let star avto, ki ga z nekaj malega začimb ni spregledal nihče.
Artur Švarc
2. julij 2019 | 12:46:00

Renault 4 GTL letnik 1982 smo v Spielberg skupaj z Cliom RS popeljali že lani in nastala je prav zanimiva zgodba, kako v podobi Renaultovega dirkalnika stara dama vsak dan prevozi 100 kilometrov najprej v eno smer do dirkališča in potem še nazaj v Slovenijo. Ker je tudi letos naneslo, da smo se na VN Avstrije vozili z Renaultovim Kadjarjem v zelo estetsko dovršeni različici, smo jo rahlo polepšali z napisi. In ker en Renault ni dovolj, mu je dnevno delala družbo tudi Katrca.

In zdaj k podobi – klasične oznake sponzorjev dirkalnika RS19 je letos začinil kar Daniel Ricciardo, dirkač Renaultove ekipe sam. Ne sicer osebno, ali pa tudi. Teden dni prej je na kazen komisarjev zaradi izrivanja iz steze izrekel svoj znameniti »Fuck'em all!« stavek za nizozemsko televizijo in njegova modra misel je v hipu postala viralna.

Ker svoji navijajo za svoje, se je na vratih naših avtomobilov znašla tudi Ricciardova podoba in njegova znamenita modrost. Ki seveda ni ostala neopažena. V petek dopoldne je ekipa na svojem Twitterju pohvalila našo kreativnost in podobo starodobnika. Presneta reč, ki ima manj kot 700 kilogramov, leti tudi 120 km/h in je z manj kot 50 tisoč kilometri še vedno v originalnem in izjemno ohranjenem stanju.

Tudi šefi parkirišča so bili mnenja, da si tak star posebnež kot je naša Katrca, zasluži posebno mesto na parkirišču in od petka naprej je avto stal tik pred zgradbo. Potem je najstarejši član Avtomanija Away Tema prišel na idejo, da bi lahko, če je Ricciardo tako opažen, ta tudi pustil svoj resnični pečat na avtomobilu. Nenazadnje, kot se je pokazalo, je imel prav vsak član Renaultove ekipe na telefonu fotografijo Katrce in vrat.

In ker so fantje pri Renaultu ekstremno zasedeni, Dani seveda ni imel posebnega časa za nas, mu je pa inženir v nedeljo med briefingom ekipe vseeno odnesel senčnik iz Katrce, na katerega je napisal: FEA (Fuck'em All), svoj podpis in številko 3. In ta bo zdaj trajno del starodobnika, ki je del Renaultove zgodovine.

Ob četrtkovem kratkem pogovoru z njim, ki smo ga objavili tu, smo tako dobili tudi podpis za avto, žal pa nam ni uspelo pomagati Haraldu, da bi ga videl v živo.

Kakorkoli, član naše ekipe, ki je bil na VN Avstrije že 1973 in avto, ki je bil tu prvič 1983, sta se vtisnila v spomin moštva. Tudi po dirki, ko so pri Renaultu že pospravljali garažo, so našega Mirana povabili na ogled prostorov.

Za drugo leto pa…bo Katrca za spremstvo dobila še eno legendo, nekaj let mlajšo, ki ima prav tako enako ime kot ena od ekip, ki je na VN Avstrije letos prvič osvojila točke z obema dirkačema.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Dobro
2.7.2019 8:51:46
RUNC
No naslednje leto naj bo potem poleg Haraldovega srečanja z Ricciardom (upajmo, da ga dočaka) glavna naloga, da se Raikkonen zapelje en krog v okolici dirkališča z vašo Alfo
2.7.2019 16:57:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija