Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hrošč za vse terene
Pozabite na Humveeja, tole na fotografijah je bistveno bolj zmogljiva zadevščina.
Artur Švarc
15. julij 2019 | 9:11:00

Krmiljenje z vsemi štirimi, sprednjimi ali zadnjimi kolesi, kar si voznik zašeli, Arquus Scarabee zmore. Gre za izdelek nekdanje Renaultove vojaške divizije, ki so jo pred časom kupili pri Volvu in jo preimenovali v Arquus Defense. 

Scarabee je po poslanstvu podoben Humveeju, a njegova konkurenčna prednost je vsekakor krmilni sistem, ki »hrošču« omogoča, da po potrebi vozi tudi postrani, saj je vsako izmed koles mogoče krmiliti posamično, poleg tega pa štirikolesni pogon lahko na vsako izmed njih pošlje poljubno količino moči in navora.

Ko smo že pri moči in navoru – Scarabeeja poganja dizelski agregat največje moči 224 kW (300 KM) v kombinaciji z elektromotorjem, ki zmore 77 kW. Pogonski sklop je nameščen v zadku vozila, električni del pa je bolj kot varčevanju namenjen izboljšavi zmogljivosti, saj se Scarabee ponaša s šestimi tonami žive teže.

Med njegove prednosti štejemo tudi možnost spuščanja s padalom, kar mu daje dodatno vrednost, tudi zaradi tega pa je ustrezen kandidat za zamenjavo obstoječe flote kopenskih enot francoske vojske.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija