Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Klassikstadt – raj za petrolheade
Na obrobju Frankfurta so pred nekaj leti propadajočo stavbo preuredili v nekakšno meko avtomobilizma. Na tem mestu so zbrani nekateri zelo redki primerki, ki dosegajo cene več milijonov evrov in povečini so ti tudi naprodaj.
Artur Švarc
7. avgust 2019 | 8:54:00

V osnovi gre za nekdanjo tovarno kmetijskih strojev zgrajeno leta 1910, ki je kot ena redkih stavb preživela obe svetovni vojni. Po koncu zadnje vojne so omenjeno trinadstropna stavbo uporabljali za različne namene (kot proizvodnjo in skladišče), a sredi šestdesetih zanimanje zanjo ni več obstajalo, zato je postala zatočišče za brezdomce ter narkomane. Kmalu v začetku tega tisočletja je na pobudo nekaterih investitorjev ta velika stavba spet začela dobivati življenje in zdaj predstavlja nekakšen ultimativni avtomobilski kotiček. 

Trinadstropno poslopje, ki je ohranilo zgodovinsko opečnato fasado z velikimi okni in se nahaja na nekaj več kot 20 tisoč kvadratnih metrih velikem zemljišču, danes nudi dom več kot 47 podjetjem oziroma delavnicam, ki se tako ali drugače ukvarjajo z avtomobilizmom na najvišjem nivoju. Med drugim ima na tem mestu sedež Lamborghinijev, Mclarnov in Buggatijev trgovec, prav tako so na tem mestu vzpostavljeni tudi uradne servisne delavnice, zato v okolici te stavbe avtomobilov teh znamk kar mrgoli. Dodatno so v spodnji etaži mesto dobile manjša gostilnica, trgovinici z avtomobilčki in oblačili, vsebinsko bolj pestro pa je dogajanje v ostalih etažah. 

Klassikstadt je lociran na severovzhodu Frankfurta, na Orber Strasse. 4A, 60386 Frankfurt am Main, za javnost pa je odprt vsak dan v tednu.

V osnovi je Klassikstadt namenjen tudi številnim bogatašem, ki v svojih domovih nimajo dovolj prostora za svoje prestižne avtomobile različnih letnikov, zato je del te stavbe urejen kot nekakšna garaža. Ta je za njih odprta vse dni v letu in 24 ur dnevno, z namenom, da svojega jeklenega konjička kadarkoli odpeljejo na vožnjo. Večina teh asfalt dejansko okusi nekajkrat letno. Mi smo imeli redko priložnost, da si ogledamo in z dovoljenjem tudi fotografiramo večino teh avtomobilskih draguljev, ki so povečini parkiranimi za posebnimi steklenimi vrati. In kot že omenjeno, večina jih je tudi naprodaj. Več v spodnji fotogaleriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Kdaj gremo v shoping?
7.8.2019 15:14:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija