Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Century za njegovo visočanstvo
Zanimivosti   |   Toyota
Century za njegovo visočanstvo
V Cesarstvu sonca je vrhovni vladar nekoč veljal za božanstvo na zemlji.
Artur Švarc
24. september 2019 | 7:35:00

Ob kapitulaciji Japonskega cestarstva avgusta 1945 so takoj Japonci po radiu prvič slišali njegov glas, v naslednjih letih in desetletjih pa so potomci cesarja Hirohita postali precej dostopni in le še ceremonialni vladarji.

126. po vrsti bo novi japonski cesar na svoje kronanje odpeljan v edini kabrio izvedbi tretje generacije Toyote Century. Kabrioleta so pripravili samo za to priložnost. Cesar Naruhito bo tako sedel na zadnjih sedežih, ki so malo višji od serijskih, zlati grb na zunanjosti avtomobila pa bo dal jasno vedeti, da gre za božanstvo na zemlji.

Toyota je razložila, zakaj so izbrali prav ta model. Narejen je na Japonskem, je velik in mogočen, varen in močan. Poganja ga 5-litrski V8 v navezi s hibridom, motor z 317 kW pa poganja tudi nekatere Lexuse.

Avto bo uporabljen v paradi 22. oktobra in bo Naruhita odpeljal iz cesarske palače v palačo Akasaka. Štiri kilometre in pol dolga pot bo trajala 30 minut, kar je zelo zelo počasi, a z namenom – da si cesarja lahko ogledajo tisoči.

To bo tudi najdaljša pot tega edinega primerka Centuryja, Toyota ga bo sicer uporabila še na olimpijskih igrah prihodnje leto, a le za zelo kratke relacije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija