Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Spektakularna plovba križarke skozi 25 metrov širok prekop
Pred nekaj dnevi je več kot 900 potnikov na turistični ladji družbe FredOlsen Cruise Lines doživelo nekaj česar si bodo zapomnili vse življenje.
Peter Pirkovič
14. oktober 2019 | 11:57:00

Skozi Korintski prekop je zapeljala do zdaj največja turistična ladja, ki v širino meri 22,5 metra, medtem ko je kanal širok vsega 25 metrov. Ponekod celo manj. To je posledično pomenilo izjemno natančnost posadke na ladji in manjšem vlačilcu, ki je bil pri tem plutju nujno potreben. Skozi 6,3 kilometra dolg prekop, ki povezuje Jonsko morje z Egejskim, je dnevno vzpostavljen ladijski promet, a 195 metrov dolga križarka je dejansko prva med večjimi turističnimi ladjami, katero so upravljalci poslali na tako zahteven projekt.

Zdaj pri FredOlsen Cruise Lines že nabirajo nove potnike, ki bodo na 25-dnevno potovanje odšli 16.aprila 2021, pot pa bo vnovič vodila skozi Korintski prekop. Cena najcenejšega aranžmaja je 4.399 britanskih funtov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija