Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Demonska Tesla ignorirala voznika in trčila v garažo
Nobena skrivnost ni, da je Tesla poseben avto. Nek voznik pa je spoznal, da to ni vedno dobro in da je avto lahko tudi preveč avtonomen.
Urša Prosenjak
7. november 2019 | 7:29:00

Pred nedavnim se je Visanji T. Gala v Memphisu v ZDA odločil za nakup Tesle Modela S. Prvi mesec ni imel z avtom nobenih težav, potem pa se je vozilo nenadoma začelo obnašati nenavadno.

Nekega dne se je s Teslo pripeljal domov in nameraval parkirati v garaži, kjer je vgradil polnilno postajo. Poleg sta še dodatna garaža in prostor za shranjevanje. Ko je želel zaviti v garažo, mu je avto to preprečil. Kljub temu, da je obračal volan v desno, je avto zavil levo in vztrajal pri tej smeri, dokler ni prebil vrat garaže in trčil v zid. Podrl je tekaško stezo in povzročil resno škodo sebi in garaži ter shrambi. Gala zatrjuje, da kot voznik ni naredil ničesar narobe: ni pritiskal na plin, prav tako ni bil vključen način avtonomne vožnje, zato ne razume, zakaj je avto zavil levo in se ni ustavil, dokler se ni zaletel v zid.

»Kot bi imel svoj lasten um in kot bi ga obsedel demon,« opisuje pripetljaj ogorčeni lastnik Tesle. »Odločil se je, da bo šel v drugo garažo. Upal sem, da se bo ustavil pred zaprtimi vrati, poskušal sem zaviti v pravo smer, vendar nisem imel nadzora nad volanom. Niti zavore niso delovale. Presenetljivo pa se kljub močnemu trku zračne blazine niso odprle.«

Po dogodku je poklical policijo in se obrnil na zavarovalnico, poskuša pa stopiti v stik tudi s Teslo ali Elonom Muskom, za zdaj še brez uspeha. Zavarovalnica mu bo sicer pokrila škodo, vendar pa Gala želi pojasnilo, kako je prišlo do tega dogodka. Svojo zgodbo deli z javnostjo tudi zato, da bi ugotovil, ali so se s čim podobnim srečali tudi drugi vozniki Modela S.

Kljub vsemu pa se nesrečni lastnik demonskega avta zaveda sreče v nesreči. »Še dobro, da se je to zgodilo na domačem dovozu,« povzema svojo izkušnjo. »Na avtocesti bi se veliko slabše končalo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Lahko bi njegov otrok bil v bližini. Vsak napredek zahteva žrtve, mar ne? In ko hekerji teroristi pridejo v sistem, to bo štala.
7.11.2019 8:20:26
shark911
"poskušal sem zaviti v pravo smer, vendar nisem imel nadzora nad volanom. Niti zavore niso delovale"....no tala zgodba je pa malo lovska...
7.11.2019 9:22:57
spartan
Nije žvaka za seljaka.
7.11.2019 14:40:49
klemens
Električna Christine?
7.11.2019 15:34:32
xrenaultx
@shark911, zakaj bosa. Tesla je sposobna voziti sama in očitno imajo v sistemu neko napako, ki je tole omogočila.
7.11.2019 19:47:32
shark911
Za volanski mehanizem ne bom trdil 100%,da lahko zašteka,ampak za zavore pa verjetno sam veš,da je praktično nemogoče,da bi odpovedale...to ti mora biti jasno,če se vsaj malo spoznaš na to,kako deluje dvokrožni hidravlični zavorni sistem,ki ga imajo vsi avtomobili...
8.11.2019 12:17:10
skrivo
Tale je pa bosa. Bog ve kaj je želel tip s tem. Ker furamo Teslo, vam lahko povem, da imajo Tesle čisto običajen volanski mehanizem, ki je tudi motoriziran za potrebe avtonomne vožnje, vendar je ta motorček tako mehansko prilagojen, da lahko vsak voznik volan zagrabi in obrne tudi v nasprotno smer od tega kamor hoče volan zavrteti motorček. To mora biti tako zaradi varnosti in tako tudi je. Pa še to: od vseh električarjev imajo le Tesle zavorni sistem popolnoma ločen od regeneracije, 100% mehanske so. Se pravi če se pogonskemu kontrolerju zmeša, lahko vedno zabremzaš!
11.11.2019 0:44:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija