Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Cestni pirat ukradel 20 ton čokolade
Milka, sinonim za čokolado in eden vodilnih proizvajalcev te slaščice, je postala žrtev cestnega pirata, ki je ukradel okoli 20 ton čokolade.
Urša Prosenjak
28. november 2019 | 7:07:00

Vrednost plena ocenjujejo na okoli 50 tisoč evrov, policija pa še vedno išče tovornjak in voznika. Pa tudi čokolado, čeprav dvomijo, da jo bodo kdaj našli. Tovornjak je s čokolado zapustil tovarno Milke v Bludenzu v zahodni Avstriji, namenjen pa je bil v Belgijo. Toda tja nikoli ni prispel in tako so odkrili tatvino. Podjetje, zadolženo za prevoz, je nalogo predalo madžarskemu prevozniškemu podjetju, ki je delo delegiralo češkemu prevozniku. Češki tovornjak je z ustreznimi dokumenti prišel po čokolado, jo natovoril in odpeljal. Za vedno.

Policija je po izginotju odkrila, da je imel tovornjak ukradene registrske tablice, voznik pa ni bil zaposlen pri češkem prevozniškem podjetju. Morebitnih sledi policija še ni razkrila javnosti.

Čeprav se zdi tatvina čokolade smešna, pa ni to prvi tak primer. Policija je ob dogodku pojasnila, da se je v zadnjih letih zgodilo precej primerov izginotja tovornjakov, ki so ravno tako prevažali čokolado.

Cestno piratstvo tudi ni potegavščina ali stvar preteklosti. Dogaja se povsod in na različne načine, odvisno od spretnosti storilcev in drugih okoliščin. V tem primeru je storilec uporabil klasični pristop infiltracije – v operacijo se je vtihotapil z lažnimi dokumenti in se najverjetneje že znebil slastnega tovora. Kraja hrane je med cestnimi pirati priljubljena, saj je živila enostavno prodati na črnem trgu, zagotavljajo hiter zaslužek in ne puščajo veliko sledi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Sem mislil, da imajo prevozniki na svojih kamionih sledilne GPRS, in da se relativno hitro ugotovi, če se s tovornjakom kaj nenavadnega dogaja
28.11.2019 12:40:05
Firedancer
@jjs Ni bil kamion ukraden, ampak tablice. Kamioni pa še danes nimajo vsi GPS sledenja. Sploh če je nekdo za to uporabil lastno vozilo, je verjetno toliko pameten, da nima tega. Našli ga pa tako ali tako ne bodo, ker to je že zdavnaj razloženo in v distribuciji... Zgodilo se je že več kot 1 teden nazaj.
29.11.2019 19:50:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija