Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kitajec izdelal delujočo leseno repliko Mercedesa
Če ne moreš kupiti, naredi sam. To vodilo je nek kitajski tesar vzel zelo dobesedno in iz lesa izdelal delujočo repliko starinskega avtomobila.
Urša Prosenjak
4. december 2019 | 7:00:00

62-letnemu Sunu so bili lepi avtomobili vedno pri srcu, bilo pa mu je jasno, da si klasičnega Mercedes Benza nikoli ne bo mogel privoščiti. Ker pa je spreten, se je odločil, da si ga bo kar sam izdelal. Rezultat njegovega dela je čudovita replika avtomobila Mercedes Benz 500K letnik 1934. Projekt mu je vzel 8 let dela, njegova vrednost pa je okoli 28.500 dolarjev, kar je znatno manj ob 600.000 dolarjev, kolikor bi moral odšteti za tak model konvencionalne izdelave. Avto je v celoti izdelan iz lesa in ni le lep, pač pa tudi funkcionalen. Ima avtomatska stekla in delujoč radio, lesene sedeže z naklonom, električne brisalce in večino funkcij, ki jih pričakujemo od sodobnih avtov. Njegova največja hitrost je med 80 in 90 km/h.

Tesarja Suna v okoliških krajih že poznajo po kolesih, ki jih izdeluje iz lesa, zato je nekaj denarja za projekt zbral tudi s prispevki sokrajanov ali investitorjev, kot jih imenuje sam.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija