Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Dražba
Naprodaj avto, v katerem je umrl Tupac Shakur
Na dražbi bodo prodali avto, v katerem je pred skoraj četrt stoletja umrl rapper Tupac Shakur.
Urša Prosenjak
14. januar 2020 | 7:26:00

Življenje je izgubil leta 1996 v strelskem obračunu, ko je odhajal z ogleda boksarskega dvoboja. Zadeli so ga štirje streli, zaradi katerih je 25-letnik kasneje umrl v bolnišnici. Še danes velja za enega najvplivnejših rapperjev vseh časov.

Skupaj s prijateljem Sugeom Knightom sta se peljala v črnem BMW 750i v najemu založniške hiše Death Row Records. Najnovejši model se je ponašal z notranjostjo iz črnega usnja in vgrajenim telefonom, kar je leta 1996 veljalo za luksuz in novost. Avtomobil še danes vzbuja pozornost. V 24 letih je zamenjal kar nekaj lastnikov, po končani policijski preiskavi pa je bil celo postavljen na ogled in nato prodan na dražbi. Na njegovo tragično preteklost spominja le že majhna udrtina kot ostanek strelov, sicer pa je bil obnovljen v brezhibno stanje.

Tokrat ga prodaja Celebrity Cars Las Vegas, kjer zatrjujejo, da odlično deluje in je v izvrstnem stanju. Prevoženih ima okoli 195 000 kilometrov, kolesa so nova, toda enaka originalu, pred nedavnim pa je bil tudi na novo prebarvan.

 »Novi lastnik bo prejel vso dokumentacijo o lastništvu in zgodovini vozila,« dodaja prodajalec. »Od streljanja dalje se je zvrstilo več lastnikov, zadnji pa je avto temeljito obnovil.«

Potencialni kupci morajo vplačati polog v višini 20 tisoč dolarjev, na dražbi pa naj bi dosegel končno ceno 1,75 milijona dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija