Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Avkcije
Vektor – nazaj v osemdeseta
Vector W8 Twin Turbo je bil eden najbolj misterioznih superšportnikov v osemdesetih letih in še vedno se kakšen znajde med živimi.
Artur Švarc
20. januar 2020 | 7:28:00

Eden takih je vijoličasti primerek, ki ga Sotheby's prodaja na licitaciji v Arizoni.

Vector W8 Twin Turbo je bil zagotovo eden najbolj nenavadnih športnikov, ki so kdaj ugledali luč sveta, od dizajna do tehničnih rešitev. med 1989 in 1993 je bilo narejenih zgolj 17 primerkov tega čudaškega avtomobila. Avto s serijsko številko 009, ki se prodaja, je bil naročen 1989, dobavljen pa konec leta 1991 kupcu, ki ga je imel v posesti vse do zdaj, ko se ga je odločil prodati.

Avto ima prevoženih le 3650 kilometrov in je videti kot nov, v paketu pa so še nenavadni pleksi pokrov registrske tablice, originalni paket orodja, vse papirovje in prezentacija na VHS kaseti.

Avto poganja twin turbo 6-litrski V8, sposojen pri Corvette, ki premore 634 KM in 880 Nm navora in je nameščen prečno, menjalnik pa je tristopenjski avtomatski, prav tako sposojen pri GM.

Do 96 km/h (60 mph) je avto skočil v 3,9 sekunde, končna hitrost je bila – menda – 389 km/h.

V notranjosti najdemo zaslon namesto klasičnih merilnikov, celo serijo stikal, ki spominjajo na lovska letala, kompas, uro, Recarove sedeže, digitalne kontrole klime in CD-izmenjevalnik za 10 CD-jev. Avto so ocenili na 450 tisoč dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija