Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanimivosti   |   Audi in Lego
Poklon legendarni voznici Michele Mouton
Ob mednarodnem dnevu žensk sta se Audi in LEGO poklonila eni izmed pionirk v motošportu Michele Mouton in s tem prispevala k enakopravnosti spolov.
Urša Prosenjak
10. marec 2020 | 7:15:00

Michele Mouton, znana tudi kot Kraljica hitrosti, je bila prva in doslej edina ženska, ki je zmagala na dirki Svetovnega prvenstva v rallyju. Z Audijem Quattro ji je to uspelo v San Remu leta 1981, dogodek pa še danes velja za mejnik v zgodovini motošporta. Uspeh je kasneje podkrepila še s tremi zmagami.

Lego in Audi sta se njenim uspehom poklonila v okviru kampanje #TheDriverIsHer, s katero želijo navdihniti novo generacijo voznic. Predstavili so omejeno izdajo LEGO minifigurice Michele Mouton, ki so jo dodali LEGO kompletu Audija quattro S1, ki ga je Moutonova vozila ob svoji prvi zmagi. Čeprav je imel Audi quattro S1 z revolucionarnim pogonom na štiri kolesa več odličnih voznikov, ni nobenemu uspel takšen prebojni dosežek, kot Michele Mouton.

V počastitev Michele Mouton in ostalih voznic bosta Audi in LEGO minifigurico brezplačno podarila vsem kupcem LEGO kompleta Audi quattro S1. Darilo bodo prejeli tudi obstoječi lastniki kompleta, če bodo na družabnih omrežjih objavili sliko svoje kreacije s hashtagom #TheDriverIsHer. Tako bo za volan enega najbolj legendarnih avtomobilov ponovno lahko sedla najbolj legendarna voznica v zgodovini Svetovnega prvenstva v rallyju, pa čeprav le kot LEGO figurica.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija