Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nepojasnjen požar uničil Nissanovo delavnico
Vsakdanjo dnevno rutino nizozemske vasice Sint Hubert je prekinil dim, ki je zastrl opoldansko sonce. Plameni so namreč zajeli tamkajšnjo delavnico podjetja Sky-Engineering, ki se ukvarja s popravili in predelavami avtomobilov pretežno znamke Nissan.
Urša Prosenjak
6. april 2020 | 8:05:00

Stavbo so plameni v celoti pogoltnili, lokalna gasilska brigada pa se je z ognjem pogumno, a neuspešno spopadala.

Gasilci so se do požara nekoliko težje dokopali, saj je bila stavba postavljena na polderju izven vasi, poleg tega pa so se v goreči stavbi kar vrstile eksplozije. Povzročale so jih jeklenke plina in pnevmatike. Preiskava vzroka požara še vedno poteka. Ko so plamene naposled ukrotili, se je razkrilo srhljivo pogorišče. Od stavbe je ostalo le nekaj zidov, ki bodo v prihodnosti najverjetneje porušeni. Pogled v notranjost je še bolj žalosten.

Avtomobili, med katerimi so različne generacije modela Nissan GT-R Skyline, kot so R32, R33 in R34, skupaj s Toyotami, Hondami in Mitsubishiji, so popolnoma uničeni. Na pogorišču se je znašel celo Porsche 911, ki pa ga je doletela enaka usoda. Ostali so le stopljeni kovinski deli.

Ni znano, ali je v teh dneh zaradi situacije s pandemijo delavnica obratovala, zelo verjetno pa je obratovala s skrajšanim delovnim časom in bila tako del dneva brez nadzora. Ne glede na vzrok, pa naj je šlo za človeško napako ali pa za električno iskro, je rezultat enak, posledica dogodka je nepopravljiva škoda.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija