Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Yugo, ki je bil tudi turbo
Zanimivosti   |   Posebneži
Yugo, ki je bil tudi turbo
800 tisoč takih in drugačnih znamenitih jugoslovanskih mestnih avtov v 30 letih je imelo tudi enega sorodnika, ki je dihal s prisilnim polnjenjem.
Artur Švarc
22. november 2020 | 17:29:00

Yugo je imel tri motorje, 0,9-, 1,1- in 1,3-litrskega, slednji je bil pripravljen za ameriški trg in samodejni menjalnik. Prav nobeden od treh ni Yugotu omogočal serijskih športnih pospeškov. 1,3-litrski motor je premogel 68 KM, kar je bilo dovolj za 13,5 sekunde do stotice, za osemdeseta in segment avtomobila sicer dokaj solidna številka.

A na avtosalonu v Beogradu so pri Zastavi na ogled postavili Yugo Turbo. Eden in edini svoje vrste, s katerim so želeli avtomobilčku dati nekaj več. Za osnovo so vzeli 1,1-litrski štirivaljni, mali 0,9-litrski je bil preslaboten, medtem ko je imel 1,3-litrski precej zdravstvenih težav.

Za razvoj so vzeli japonski IHI turbopolnilnik, ki se je vrtel v vseh mogočih avtomobilih tistega časa, tudi v Ferrarijih. Motorju so kompresijo znižali z 9,2 na 7,5:1, vseeno pa je Yugo Turbo premogel 90 KM pri 6000 vrtljajih in 130 Nm navora pri 3000 vrtljajih. Prirastek kar 35 KM z osnovnih 55 je Yugotu omogočil pospešek v 9,9 sekunde in končno hitrost 170 km/h.

Testno obdobje je razkrilo precej hib – vzmetenje in zavore niso bile dorasle tej moči, prav tako je bil motor pod 2500 vrtljaji praktično mrtev.

Razlogov, da se v Kragujevcu niso odločili za serijsko izdelavo, je več, med njimi bi Yugo Turbo cenovno grizel Stoenko, nadgradnja vzmetenja in zavor pa bi prinesla dodatne stroške tudi za tovarno. V dveh letih je bilo potem tako ali tako vsega konec in veliki jugoslovanski trg je izginil v prahu balkanskih vojn.

Kaj se je potem zgodilo s prototipom, ni znano. Najverjetneje so ga razstavili in uporabili za dele, školjko pa poslali v prešo. Vseeno je Yugo potem v devetdesetih in še mnogo pozneje dobil številne domače in neprimerno močnejše predelave z naprednejšimi Fiatovimi in Lancijinimi motorji, da o dirkaški zgodovini niti ne govorimo. A (pred)serijski Yugo 1.1 Turbo je bil samo eden.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
7even77
Bilo, pa prošlo, smo rekli. Po svoje škoda. Ampak Dolničarjeva platišča mu kar dobro pašejo, čeprav so bila tista druga, ki so šla z Yugi GVX tudi prek Luže, polirana in s sijaj črnimi polkrogci, še lepša.
22.11.2020 17:45:01
skrivo
Tiste ta lepe feltne sem imel na svojem prvem yugecu
22.11.2020 23:47:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija