Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Od česa je odvisna lokacija vratc rezervoarja za gorivo?

Praktično

Praktično - Od česa je odvisna lokacija vratc rezervoarja za gorivo?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
7.8.2021 0:28:00

Avtomobili imajo vratca rezervoarja za gorivo na različnih straneh. Vozniki si zapomnimo, ali so v našem primeru na levi ali desni, sicer pa se večinoma s tem ne obremenjujemo. Standarda, ki bi določal lokacijo vratc, ni, vseeno pa ta ni naključna.

Urša Prosenjak

Dejavnik, na podlagi katerega so se proizvajalci odločali, kam bodo namestili vratca, je bila varnost. Pri tem je igralo pomembno vlogo domače tržišče. Proizvajalci iz držav, kjer promet poteka po desni, so vratca praviloma namestili na desno, da voznikom ne bi bilo potrebno točiti goriva ob tisti strani, kjer mimo vozila teče promet. V skladu s tem so bile postavljene tudi bencinske črpalke. Po enakem vzoru so v državah, kjer promet poteka po levi, proizvajalci avtomobilov vratca namestili na levo stran.

Trenutni predpisi zahtevajo, da morajo biti vratca na najširšem delu avtomobila, čim dlje od deformabilnih območij, vročih delov izpušnega sistema ali električne napeljave. To hkrati pomeni, da morajo biti vratca razmeroma blizu potniške kabine. Na desni strani so večinoma pri vozilih evropskih in ameriških proizvajalcev, na levi strani pa imajo vratca japonski in britanski avtomobili.

Preprosto pravilo pa počasi izginja. Številne znamke so del mednarodnih koncernov s skupnimi platformami, kar vpliva tudi na lokacijo vratc. Včasih ta niti znotraj znamke ni enotna. To raznovrstnost upoštevajo tudi bencinske črpalke, saj imajo večinoma točilna mesta, ki so dostopna z obeh strani. Da bi voznikom prihranili težave z ustreznim razvrščanjem, so proizvajalci v vsej zmešnjavi poskrbeli za praktično rešitev. Če ne vemo, na kateri strani ima naše vozilo vratca, poglejmo na merilnik goriva na instrumentni plošči. Skoraj vedno je ob indikatorju praznega rezervoarja puščica, ki označuje, na kateri strani so vratca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil 7.8.2021 0:37:26
Toyota ima pričakovano na levi. Enak "problem" je pri stranskem odpiranju enojnih vrat na zadku vozila.
7even77 7.8.2021 7:41:12
... ali pri postavitvi oz. položaju brisalnika zadnjega stekla (če ta ni vgrajen v samo steklo, ko zna orisati pravilni polkrog ali pa če je vgrajen neposredno na vrata). Se tudi po tej plati vidi, odkod dejansko izvira neko vozilo ali kateremu trgu je primarno namenjeno. Včasih je bilo to lepo vidno tudi v notranjosti, ko so imela daljnovzhodna vozila praviloma ročico ročne zavore nameščeno tesno ob sovoznikovem sedežu (seveda, z volanom na desni jo je bilo laže doseči). Prav tako izpušne cevi - vratca rezervoarja na desni, izpuh na levi. In obratno.
macolar 7.8.2021 10:53:40
Imeti vratca za gorivo na levi je daleč od problema. e vedno do zdaj imam praktično vedno fraj mesto za tankanje na levi strani, medtem ko se "mainstreamerji" gužvajo en za drugim za desno dolivanje
DarkoLazic1998 7.8.2021 15:54:20
Bolj smiselna so vratca na levi da ti težje kdo skoči v avto že zaradi varnosti
whiteswan 8.8.2021 9:53:02
Japonska vozila so imela en cas (ne vem ce to se velja) pravilo da se pri 3vratnih vozilih na zadnje sedeze vstopa pri sovozniku, tako je le sovoznikov sedez imel rocico za podiranje. Ces da voznik mora biti skoncentriran na opazovanje okolice pri vstopanju/izstopanju iz avtomobila. Kar pa se rocne zavore tice, je bila "desno" postavljena bolj prirocna, ker si od menjalnika roko samo v desno premaknil in potegnil ) Pri znakih za gorivo pa je lahko puscica ali pa je odprtina na tisti strani, na katero stran je znakec tocaja obrnjen.
skrivo 9.8.2021 1:26:40
Na levi je bolj pri roki, večina pa ima luknjo na desni. Meni pa je zanimivo, kako se v več kot 100 letih niso bili sposobni zmenit, da bo preprečili nalivanje bencina v dizelske avte in obratno. To bi lahko rešili s preprosto obliko dolivne cevi, ki bi bila kompatibilna z luknjo (npr. bencin okrogla, dizel kvadratna) in bi bil problem rešen. Še vedno pa bi se npr. z nekim nastavkom dalo tankati karkoli in kjerkoli, če bi naleteli na nekompatibilno točilno postajo tam nekje daleč.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija