Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Se vam zdi zaslon na dotik v avtomobilu samoumeven?

Infotainment

Infotainment - Se vam zdi zaslon na dotik v avtomobilu samoumeven?
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.11.2021 2:15:00

V zadnjih nekaj letih so v avtomobilih prevladali zasloni na dotik, tudi v tistih nižjega razreda. Pa veste, kdaj se je infotainment prvič pojavil v avtomobilu?

Artur Švarc

Ne, to se ni zgodilo v 21. stoletju, niti v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko se je elektronika prebijala v ospredje naših jeklenih konjičkov. Prvi avto z infotainmentov najdemo v Buicku Rivieri leta 1986.

Osemdeseta so pomenila razcvet hišnih računalnikov in z informacijsko tehnologijo smo se lahko srečevali na vsakem koraku. V tistih primitivnih časih 8- in 16-bitnih procesorjev in enostavne grafike si je bilo zamisliti avto, kjer bi bil zaslon z računalnikom, kar mala znanstvena fantastika. No, saj ne, da legendarni Commodore 64 ni imel svojega SX brata, enega prvih prenosnih računalnikov, kjer je bil vgrajen majhen zaslon s katodno cevjo in disketni pogon. Do tu se zdi tehnologija prenosljiva tudi v avto, ampak upravljanje z dotikom pa je bilo nekaj nezaslišano vesoljskega.

Buick je tako v Riviero 1986 vgradil neke vrste pra infotainment z imenom Graphic Control Center (GCC) ali po naše, Grafični nadzorni sistem. In ja, bil je točno to, prikazoval je osnovne podatke o avtomobilu in omogočal upravljanje cel kup dodatkov. In seveda je bil tu potovalni računalnik z dosegom, pa povprečno porabo.

No, omejitev je bila seveda v zaslonih, LCD so bili takrat v povojih in pregrešno dragi, zato pa je 5-palčni katodni ekran v maniri takratnih PC-jev z zeleno-črno grafiko povsem dovolj. Za njim je bil preprosti procesor z 32 kB spomina, med funkcijami se je dalo upravljati s temperaturo in močjo klimatske naprave. In ja, programerji so imeli dušo že takrat. Na zaslonu se je vrtel majhen ventilatorček in višje kot se je nastavilo hitrost delovanja, hitreje se je vrtel.

Na zaslonu je bil tudi nadzor za AM/FM radio, med drugim se je dalo s prstom premikati izhod na zvočnike, pa tudi izenačevalnik (equalizer). Če gre verjeti tistim, ki so imeli možnost izkusiti ta kvantni preskok v avtomobilih, je bil zaslon bolj odziven kot marsikateri zaslon danes.

Sistem je bil dejansko predaleč pred svojim časom in kupci so se pritoževali, da je novotarija zastrašujoče zapletena, GM pa je GCC iz Riviere umaknil 1990, dve leti pozneje pa iz sorodnega modela Oldsmobile Tornado.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan 10.11.2021 8:17:03
Nepotrebna računalniška navlaka....avto naj bo avto, računalnik naj bo računalnik. Prej ali slej nam bodo želeli predvajati oglase v avtomobilu, kot da že tega ni dovolj, če samo radio vključiš.
klemens 10.11.2021 8:19:40
He he, spartan, verjetno imaš prav, če ne boš plačal za kakšen dodatek, se bo pred zagonom odvrtela 30 sekundna reklama
skrivo 10.11.2021 15:24:44
Nisem vedel za tale avto, res daleč pred svojim časom, kapo dol. Mene tole nič ne moti v avtu, 95% funkcij ne rabim in jih pač ne uporabljam ali pa jih uporabljam le občasno. Če ne bo hujšega, bomo že prebavili tole.
Macolar 10.11.2021 16:06:44
Všeč mi je font. Dobre stare ostre črte v zeleni ki izgledajo kot da sediš v F- 16 🙂.
v10power 10.11.2021 19:30:36
Torej praviš, da so nepotrebne, plačal si jih pa le.
skrivo 11.11.2021 16:58:35
Ja, sem jih plačal, ker sploh ni bilo opcije brez.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija