Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
aaaaaaa
:: Aktualno
Ponovno rojstvo znamke Lexus
8. december 2017
Čeprav je ta japonska prestižna znamka pri nas prisotna že več kot 10 let, so se zdaj, ko je čas gospodarske krize minil, odgovorni pri Lexusu odločili za ponoven poskus oživitve znamke na raven, da bi prihodnje leto lahko prodali nekaj več kot 100 vozil.
1. december 2017
Objavljamo obsežno fotogalerijo kalifornijskega avtosalona, ki ima v avtomobilskem svetu vedno večjo težo. Tam se med drugim prvič predstavlja BMW i8 roadster, prenovljena Mazda6 in Mercedes CLS. Za javnost bo salon odprt od danes pa do 10. decembra.
Prihodnost kalifornijskega giganta
27. november 2017
Elon Musk je brez dvoma eden tistih, ki je s svojimi vizionarskimi idejami v zadnjih letih zamajal svetovno avtomobilsko sceno, a v tem trenutku še ni povsem jasno, ali bo scenarij električnih avtomobilov, kot si ga je zamislil, tudi uspel.
Primož Tiringar, direktor Toyota Slovenija
8. november 2017
Pri Toyoti so pred dobrimi dvajsetimi leti začeli orati ledino na področju hibridov, ki se jim zdaj v prodajnem smislu vendarle obrestuje, s tem pa spet med prvimi stopajo v dobo, ko morda v kratkem pri njih več ne bo možno dobiti avtomobila z dizelskim motorjem. Pravijo, da se tega ne bojijo, saj dobro seznanjeni kupci, ki zaidejo v njihov prodajni salon, taki odločitvi ne bi nasprotovali.
Intervju: Dirk Arnold, BMW i
22. oktober 2017
Pogovarjali smo se z vizionarjem, ki je v zadnjih petnajstih letih BMW-jevo električno divizijo popeljal med največje in najpomembnejše pionirje električne mobilnosti na svetu. S podpredsednikom znamke BMW i smo klepetali ob robu 1. sejma inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future v Celju.
Ceste prepletene s slovenskimi lepotami narave
20. oktober 2017
Slovenija je lepa in majhna državica, ki pa daleč od velikih mest skriva izjemne lepote hribovja, morja in prelepih dolin skozi katere se vijejo urejene cestne povezave. Ena takšnih cest, v dolžini 36 kilometrov, je skrita nad Vipavsko dolino. Prevozili smo jo z Giulio Quadrifoglio.
13. oktober 2017
Slika o emisijah in čistih avtomobilih je daleč od tega, da bi bila črno-bela – ko pogledamo celotno sliko, so nekateri dejavniki zelo šokantni.
Porsche Road Tour
7. oktober 2017
V preteklih dneh so predstavniki Porscheja v Sloveniji znova organizirali mini tradicionalno turnejo Porsche Road Tour, ki je odlična priložnost za bližnje spoznanje najnovejših izdelkov tega proizvajalca športnih avtomobilov.
Fotogalerija
13. september 2017
Objavljamo nov kontingent fotografij iz salona v Frankurtu, kjer se danes odvija še drugi dan namenjen sedmi sili. Jutri vrata odpirajo za vse ostale obiskovalce.
V živo
12. september 2017
Prva dva dneva sta tradicionalno rezervirana za novinarje, ki kot prvi odkrivamo novosti iz sveta avtomobilizma. Kljub odsotnosti devetih znamk, prizorišče poka po šivih, saj se predstavlja ogromno pomembnih modelov, ki bodo v prihodnjih nekaj mesecih zapeljali tudi na naše ceste. Fotogalerijo bomo čez dan še dopolnjevali.
Oglasno sporočilo
7. september 2017
Korejska znamka, ki večino svojih novih avtomobilov razvije in proizvede na evropskih tleh, ima v svoji ponudbi nekaj vrhunskih adutov, za katere se velja ustaviti v najbližjem prodajnem salonu in preveriti njihovo ponudbo. Sploh zadnja, je zares privlačna.
Škoda - oglasno sporočilo
18. avgust 2017
Če ste se kdaj vprašali, zakaj ima Škoda v svojem logotipu krilato puščico, potem si zaslužite odgovor. Kako se je torej indijanska puščica s perjanico znašla na češkem avtomobilu?
Andrej Malgaj
3. julij 2017
Ob nedavnem obisku Ville Fabiani, ki sta jo zakonca Malgaj kupila v ruševinah in v nekaj letih popolnoma prenovila, nas je predvsem zanimalo kako napreduje ideja Porschejevega muzeja, za katerega je bil lani postavljen temeljni kamen.
Simona Mavsar, direktor znamke Seat
15. junij 2017
Včerajšnja slovenska premiera pete generacije Seat Ibize je hkrati dober znak, da bi se lahko španska znamka zopet povzpela na zelo visoka prodajna mesta, kjer je nekoč že bila. K temu je v preteklosti močno pripomogla prav Ibiza, ki je bila sinonim za uporaben in dostopen avtomobil.
Nagradna igra
19. maj 2016
i30 nove generacije je avto, ki opredeljuje Hyundai v Evropi in predstavlja nov DNK Hyundaijevih vozil.
Škoda
10. maj 2016
Ugotavljate, da se vaši otroci premalo igrajo zunaj? In da ne preživite dovolj časa z njimi? Niste edini!
Intervju - Peter Verčič, Suzuki Slovenija
21. april 2017
Na nedavni premieri novega člana Suzukijeve družine smo med drugim izvedeli, da je omenjena znamka v lanskem letu izjemno dobro poslovala. Zabeležili so izjemen skok v prodaji in lansko leto zaključili s 1119 prodanimi primerki, ki so vsi ostali v Sloveniji.
Volkswagen Rocks
30. marec 2017
Že dlje časa opažamo, da se znamka Volkswagen uveljavlja tudi med glasbeniki. Sodelovanje s Siddharto poteka že kar nekaj let, nov obraz promocijskih spotov je Magnifico, a ker so pri nemški znamki želeli še več, so zdaj s pomočjo nekaterih prepoznavnih glasbenikov izumili nov koncept Volkswagen Rocks, ki pomaga neuveljavljenim skupinam stopiti na odre in se predstaviti širši publiki.
24. avtomobilski salon Slovenije
27. marec 2017
Od danes dalje in vse do nedelje bo Gospodarsko razstavišče v Ljubljani prizorišče avtomobilske predstave, ki se je obudila po 11 letih suše in težkih razmer za zastopnike. A ti so tokrat salon vzeli zelo resno in zadevo postavili na visok nivo.
Elektrika
15. marec 2017
Četudi je BMW i3 izvrsten avto z drugačnim pogonom, je njegova uporabnost silno omejena.
1 / 12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija