Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: Aktualno
mag. Igor Velov, direktor AVP
2. april 2019
Danes na naših cestah vozi več kot milijon avtomobilov. Več kot milijon voznikov, ki vsak po svoje razume in dojema prometna pravila. Ko se je Slovenija osamosvojila smo letno beležili več kot petsto mrtvih, danes je ta številka bistveno nižja. Tudi na račun Agencije za varnost v prometu, ki je bila ustanovljena pred manj kot desetimi leti.
EU
26. marec 2019
Evropska komisija je pripravila sveženj zakonov, s katerimi nameravajo zmanjšati število smrtnih žrtev na cestah.
89. avtomobilski salon v Ženevi
5. marec 2019
Prva letošnja največja evropska avtomobilska predstava bo minila v znamenju elektrike in odsotnosti nekaterih vidnih avtomobilskih proizvajalcev. Ne bo manjkalo vsebine niti za petičneže z debelimi denarnicami.
Promet
27. februar 2019
Bliža se konec avtomobilizma kot smo ga vajeni, prihajajo obvezni omejevalniki hitrosti in črne skrinjice.
Ekologija
20. februar 2019
Aktualni Euro 6c in Euro 6d avtomobili so precej čistejši, kot od njih zahtevajo normativi. ADAC je testiral 13 bencinskih in dizelskih motorjev, rezultati pa so nadvse zanimivi.
Ekologija
19. februar 2019
Študija, ki so jo opravili na Univerzi v Teksasu, še enkrat več spomni, da je problem onesnaževanja celosten in ne gre kazati le na posamezne krivce s prstom.
John Haynes – 1939 – 2019
13. februar 2019
V petek se je po kratki bolezni v 81. letu starosti poslovil John Haynes, avtor slovitih Haynesovih servisnih knjig.
Ekologija
28. januar 2019
Zgodba o umazanih dizlih se morda zdi zanimiva, dokler ozko gledamo le na promet, a s samo ekologijo to nima prav nikakršne zveze.
Nemčija
11. januar 2019
V Nemčiji potekajo ostre razprave, ali je prepoved dizlov v nekaterih mestnih središčih upravičena ali gre le za golo neumnost.
Oglasno sporočilo
7. januar 2019
Bine Volčič, ki je eden najbolj prepoznavnih slovenskih kuharskih mojstrov, je pred kratkim za svoje delo zapregel novega Tournea Connect.
18. december 2018
Konec oktobra se je v prestolnici odvijal tradicionalno ljubljanski Volkswagen maraton, ki je na ulice privabil več kot 26 tisoč tekačev in številno množico gledalcev. V tem trenutku s pomočjo te znamke poteka natečaj za narodno-zabavne glasbene skupine, že celo desetletje pa ti tesno sodelujejo tudi z našo najuspešnejšo rokersko zasedbo Siddharta.
Avtomanija files
4. december 2018
V svetu, ki bi mu morala vladati znanost in zdrava pamet, je ogromno nepojasnjenih reči. Z Dacio Duster smo minuli vikend šli pogledat, kje se nahaja slovenski bermudski trikotnik.
Ozadje aretacije
1. december 2018
Mož, ki je pred leti uspešno rešil Nissan pred verjetnim propadom, zdaj zaradi te znamke oziroma ljudi, ki so tam zaposleni, ždi v mrzli zaporniški celici.
Heroji furajo v pižamah
29. november 2018
Lansko leto nastala akcija, ki jo vodi Zavod Vozim in jo podpirajo policija, Toyota, Generali zavarovalnica in Agencija za Varnost v prometu, natanko leto dni kasneje dobiva nov zagon in nove ideje, kako bi mlade osveščali o dejstvu, da se za volan ne odpravijo vinjeni. Pač čeprav imajo morda samo kilometer ali dva do doma.
Renault Track Day
15. oktober 2018
Edino pravo mesto za sproščanje adrenalina je trenutno obnovljeno dirkališče Gaj na Dolenjskem in prav to mesto so Renaultovci izbrali, da se na njem zberejo lastniki športnih Renaultov z oznako RS. Iz Slovenije in Hrvaške.
Oglasno sporočilo
3. september 2017
Od septembra 2018 dalje v avtomobilski industriji veljajo novi okoljevarstveni standardi, ki prinašajo test emisij po novem svetovnem standardu (WLTP) in so obvezni za vse avtomobile.
Avtomanija Away Team
24. avgust 2018
Eno najbolj slovitih dirkališč na svetu, Spa Franchorchamps, ta vikend gosti dirko formule 1. In tja smo kljub več kot 1000 kilometrov poti imeli prijetno sopotnico.
14. avgust 2018
Se spomnite, kako je nekdanji šef Volkswagnovega koncerna, Ferdinand Piech, želel pod nemško streho spraviti italijansko znamko. To željo mu je takrat blokiral pokojni Sergio Marchionne, ki je dal jasno vedeti, da dokler je on tu, iz te moke ne bo kruha. Nekoliko drugače, a vendar na podoben način zdaj Piechovi nasledniki špansko znamko usmerjajo na nova pota.
Električarji
24. julij 2018
Lastniki električnih avtomobilov na Otoku bodo za polnjenje v konicah morali plačevati več.
Oglasno sporočilo
13. julij 2018
Zlitje tehnologij: asistenčni in komfortni sistemi ter sistemi za uravnavanje vozne dinamike omogočajo novo raven varnosti in zmogljivosti.
1 / 14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija