Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Priprava na potovanje
Gremo na počitnice
Potovanje z avtomobilom je kljub vse višjim cenam nafte še vedno najbolj ekonomično, ob upoštevanju pravil pa tudi hitro, prijetno in varno.
Marko Hanželič Arhiv Avtomanije
12. avgust 2008 | 17:52:28

Odhod na zasluženi oddih vsekakor ne bi smel biti prežet s številnimi težavami samo zato, ker si za njegovo načrtovanje niste vzeli dovolj časa. Navsezadnje teden ali dva na morju vseeno zahtevata nekaj več priprav, kot le metanje prtljage v kovčke in čimprejšnji odriv proti soncu, a to, smo prepričani, povsem dobro veste tudi sami. Kljub temu smo pripravili kratek vodnik skozi stvari, ki naj jih pred odhodom na morje ne bi pozabili, hkrati pa boste v članku lahko zasledili tudi nekaj najpomembnejših pravil, ki se jih je pametno držati v tujini. Pa pojdimo lepo po vrsti, začenši z rutinskimi vzdrževalnimi deli, ki so tako rekoč zvezda stalnica pred vsakim od potovanj z avtomobilom. Ob preverjanju tekočine za pranje stekel in ravni hladilne tekočine ne gre pozabiti niti na tlak v pnevmatikah, ki ima pomemben vpliv na obnašanje samega avtomobila med vožnjo, hkrati pa lahko močno vpliva tudi na porabo goriva.

Pravilni tlak za pnevmatike na vašem avtomobilu določa proizvajalec vozila, zapisan pa je na robu vrat vozila, na podboju vrat, na vratih predala za rokavice ali na vratcih rezervoarja za gorivo. Naveden je tudi v uporabniškem priročniku vozila. Številski podatek, naveden na boku pnevmatike, ni priporočeni tlak za pnevmatike na avtomobilu, ampak največji dovoljeni tlak, do katerega jih še lahko napolnite. Tlak polnilnega zraka v pnevmatikah bi morali pregledati vsaj enkrat mesečno. Preverite tudi globino tekalne površine pnevmatik, saj ta pomaga preprečiti zdrsavanje, akvaplaning in nenadne eksplozije pnevmatik, ki so na vožnji po avtocesti lahko še posebej nevarne.

Pomemben vpliv na kakovost vožnje imajo tudi zunanje razmere, predvsem morebitne padavine in megla. V primeru, ko ti močno omejujejo vaše vidno polje, vozite počasneje in ne hitite, še zlasti pa ne izgubljajte potrpljenja, saj se hitri manevri v takšnih razmerah kaj hitro maščujejo z nesrečo. Pri upočasnjeni vožnji v slabi vidljivosti bodite še posebej pozorni na to, da ustrezno osvetlite vozilo, in pazite, da ne pride do naleta. Tudi vožnja v nočnem času, ki je za marsikaterega voznika zaradi manjše frekvence prometa prijetnejša, ima svoje pasti, a je hkrati lahko pravi užitek, če voznik upošteva določena pravila. Ves čas med sončnim zahodom in sončnim vzhodom naj bodo seveda prednje in zadnje luči prižgane. Prednje žaromete preklopite na kratke luči, če se drugo vozilo približa na manj kot 200 metrov ali če vozite za drugim vozilom. Če se vaš avtomobil pokvari ponoči, poskrbite, da bodo drugi vozniki vaš avtomobil lahko opazili in se pravočasno ustavili. Prižgite luči za opozarjanje na nevarnost. Če je le mogoče, zapeljite s ceste. Če je mogoče, ne ustavite takoj za vrhom vzpetine ali takoj za ovinkom. Dobro opazujte svetlobne odbojnike ob cesti in vse druge vidne znake, ki vam lahko ponoči pomagajo ostati na cesti. Pomemben dejavnik pri vožnji ponoči so tudi dobre psihofizične sposobnosti voznika, kar pomeni, da mora biti buden in zmožen ustreznega odzivanja. Posebne težave lahko povzročajo nekatera zdravila, ki povzročajo zaspanost, prav tako pa ni varno voziti, kadar ste utrujeni ali čustveno vznemirjeni, saj zaradi tega lahko postanete neprevidni. V mestih in urbanih področjih je zgoščenost in raznolikost prometa največja, tam so tudi pešci, tramvaji, kolesarji in komunalna vozila, na primer tista za čiščenje cest in odvažanje smeti. Treba je biti pozoren na dvakrat več stvari. Zelo dobro morate opazovati, kaj se dogaja pred vašim vozilom in za njim, pa tudi levo in desno od njega.
In le malce neprevidnosti je povsem dovolj, da poči tudi na poti na dopust, nesreča pa, tudi če gre le za zvito pločevino, s seboj prinese precej neprijetnih posledic za vse udeležence. Če se nesreča vseeno pripeti, je sam kraj nesreče treba čim prej zavarovati z varnostnim trikotnikom, ki naj bo glede na vrsto ceste od kraja nesreče oddaljen najmanj 150 in največ 400 metrov, če je mogoče, pa vključite tudi vse štiri smernike. Kraja nesreče ne smete zapustiti, dokler vam tega ne dovoli policija ali pa se s soudeležencem dogovorite o povračilu škode. V nasprotnem primeru vam grozi kazen, ki v nekaterih državah presega 5000 evrov. Če se je kdo v nesreči tudi poškodoval, je seveda treba poklicati reševalce na 112, kljub mobilnim telefonom pa, če je v bližini avtocestna telefonska postaja za klic v sili, uporabite le-to, saj center za obveščanje tako lažje lokalizira kraj nesreče. V primeru izpolnjevanja evropskega poročila o prometni nesreči mora to vsebovati podpisa obeh udeležencev, natančen datum in uro nesreče ter številki zavarovalnih polic obeh udeležencev.

Ko vozite v tujini, se morate seveda prilagajati tudi njihovim cestnoprometnim predpisom, ki marsikdaj niso povsem v skladu s tem, kar poznamo na sončni strani Alp. V tujini se utegnete prej srečati tudi s pojavom tatov na skuterjih, ki so značilni predvsem za Italijo in Francijo. Ti si ogledajo notranjost vašega avtomobila, izvedejo bliskovit organiziran napad in z zadnje klopi pospravijo vse, kar je vrednega na njej. Romanske države poznajo tudi lažne policiste v civilu, ki bojda izdajajo tudi lažne račune, ter na videz dobrohotne gospodiče, ki so vam pripravljeni pomagati pri menjavi kolesa, ki so mu sprva sami pomagali ostati brez zraka, obenem pa vas olajšajo za nekaj drobnarij, ki ste jih v vnemi pustili na vidnih mestih v avtu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija