Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Neformalno: Mazdino novinarsko jutro
Mazda na dobri poti
Kljub recesiji svetovnega gospodarstva in finančnega sektorja, se lahko Mazda pohvali z dobro tržno pozicijo, novim CX-7 dizlom in novo Mazdo 3. Tako nam je med današnjim pogovorom z vrhom slovenske in evropske Mazde, potrdil g. James M. Muir, izvršni generalni direktor in predsednik Mazda Motor Europe.
Jure Urbančič Jure Urbančič
18. september 2008 | 14:14:06

Ob današnjem dogodku smo lahko pokramljali tudi z g. Schmidom iz krovne Mazde Austria in g. Žvanutom iz Mazda Motors Slovenija. Najbolj vroče vprašanje za g. Muira je bil globalni položaj Mazde v viharnem, svetovnem, ekonomskem morju. Povod za današnje srečanje z vodilnimi Mazdinimi menedžerji, je seveda izjemen uspeh, ki so ga poželi tudi na slovenskem tržišču, kot ste lahko že prebrali na Avtomanijinih straneh.

Mazdin trenutni položaj na tudi trgu ZDA je zelo dober, saj ne ponujajo velikih in potratnih vozil, ki doživljajo strašen upad prodaje. Mazda 6 tam trdno drži položaj, tik pred menjavo modela, podobno je z Mazdo 3. Zelo priljubljena je Mazda 5, kot eden manjših enoprostorcev. Domač, japonski trg pesti močan upad natalitete, Evropo pa prelom zahodnega sveta. Tako smo doživeli drastičen upad prodaje pri vseh proizvajalcih v Španiji, Veliki Britaniji in Italiji. Delno izgubo pokriva vzhod, z Rusijo na čelu, delno srednja Evropa, kjer je Slovenija v izredno dobrem položaju, saj se je prodaja povečala za kar 73 odstotkov, če upoštevamo primerljivo lansko obdobje. Velik delež k temu je prispevala Mazda 6 in Mazda 2. Upravičeno smo pri Avtomaniji potarnali, da bi utegnila k še precej boljšemu uspehu doprinesti tudi predstavitev Mazde CX-7 z dizelskim agregatom (125 kW (170 KM), 2.2 MZD R2), ki bo na voljo naslednje leto.

Dodatni razlog za Mazdin optimizem je posebej umetelno zgrajena notranja struktura Mazde Motors Europe, saj je s sicer imenovanimi japonskimi konkurenti, ki prodajo absolutno precej več, več kot primerljiva. S tem so lahko fleksibilnejši in učinkovitejši. Obenem, preko nacionalnih predstavništev, ki so lastniško povezani z Mazda Motors Europe, pozitivno vplivajo na svoje trgovce, Tudi pri velikih padcih prodaje (kot recimo v Španiji), ne načrtujejo bistvenega oženja svoje mreže. To sta zagotovila tako g. Muir, kot g. Schmid. Razumejo prodajalce, da morajo včasih pod isto streho, ločeno prodajati avtomobile različnih znamk. Čeprav je bilo v Nemčiji, po besedah g. Schmidta narejenih več raziskav, ki so upoštevale tako vlaganja v infrastrukturo, prodajne salone, znanje in informacijsko tehniko ter poslovni rezultat, ki ni bil končno nič boljši kot pri prodajalcih ene znamke. Osnovni pogoj je seveda komplementarnost prodajanih znamk in ločenost prodajnih salonov. Tudi pri nas krovno Mazdino podjetje več kot zgledno sodeluje s podobno organiziranimi prodajalci, kot je zatrdil g. Žvanut.

Če verjamemo Mazdinim predstavnikom, ki so se pred kratkim že popeljali z novo Mazdo 3, bo to ponovno lep, polarizirajoč model, s polno skledo Zoom-Zoom občutka, veliko udobja, dobro zvočno izolacijo in novim dizelskim motorjem generacije R2 ter novim bencinskim, dvolitrskim DISI (neposredni vbrizg goriva) agregatom. Stara trojka je praktično razprodana, vzporedne proizvodnje ali prodaje pa ne načrtujejo.

Glavno poslanstvo Mazda Motors je stalno stremljenje k učinkovitosti in ekološki sprejemljivosti njihovih vozil. V naslednjih petih letih se zavezujejo k 30 odstotnem zmanjšanju emisij ogljikovega dioksida. To skušajo doseči z lažjo gradnjo vozil (Mazda 2, Mazda 6) in enostavnimi, a naprednimi tehnologijami, kot je SISS (»Stop-and-Go«), ki ugasne nepotrebno delujoč agregat. Dolgoročno stavijo na vodik. Že dalj časa poznamo Mazdin rotacijski agregat na vodik, ki je zaradi tehničnih posebnosti še najbolj primeren za visoke tlake ob izgorevanju. Obenem vodik popolnoma rešuje težave z izpustom CO2. Upoštevajoč seveda ekološko »pridelavo« tega pokalnega plina. Več o Mazdinih slovenskih načrtih glede vodika, kmalu v Avtomaniji in na naših straneh. Obljubili so nam nekaj črpalk in posebno promocijo Mazdinega vodikovega pogona.

 Z vodstvom evropske in slovenske Mazde smo pokramljali še o nedelujočih evropskih institucijah, ki bi morale skrbeti za sintezo ekološke politike in omogočiti vsaj vodila pri razvoju novih tehnologij, nekaterim eksperimentom »ad-hoc« ekološkega aktivizma, ki ne služijo nikomur ter Mazdino željo po boljši poziciji in prepoznavnosti njihove tržne znamke v Sloveniji, Srednji Evropi, Evropski uniji in v svetu. Glede na zadnje prodajne uspehe, zanimivih prihajajočih modelih in popravi večjih tržnih napak (CX-7 dizel), se za Mazdo sploh ne bojimo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija