Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Poslovni dan Porsche Slovenija
V znamenju novosti
Na svojem tradicionalnem poslovnem dnevu je podjetje Porsche Slovenija predstavilo cilje za prihodnost. Ob petnajstletnici obstoja je bil peseben gost prireditve tudi dr. Wolfgang Steiger, ki je v tovarni Volkswagen direktor Oddelka za razvoj motorjev in Centra za raziskovanje prenosa energije.
Marko Hanželič Marko Hanželič
16. oktober 2008 | 17:06:31

Na dobro obiskani tiskovni konferenci, ki je potekala v prostorih GZS, je podjetje Porsche Slovenija razkrilo tudi številne novosti, s katerimi želijo še bolj povečati svoj tržni delež na slovenskem tržišču. Največ novosti je na področju prodaje poslovnih vozil, saj bo Porsche Slovenija v prihodnje svojim kupcem precej olajšal odločitve pri nakupu vozil in vzdrževanju voznega parka. V lanskem letu je Porsche Slovenija prodal kar 6845 poslovnih vozil, trend povečevanja prodaje v tem segmntu trga pa naj bi se nadaljeval tudi v prihodnje. Tudi zato so pri podjetju sprejeli nekaj reorganizacijskih ukrepov, s katerimi bodo kupcem ponudili še bolj celovite rešitve. Z ustanovitvijo poslovnega subjekta Group Sales, ki ga bo vodil Frenk Tavčar, bodo poslovni uporabniki avtomobilov vseh zastopanih znamk imeli skupnega sogovornika. Na nekdanje Tavčarjevo delovno mesto pri Audiju odhaja Darko Horvat, pred tem direktor znamke Seat, na njegovo mesto pa prihaja Simona Mauser. Pri tem velja pripomniti, da so za kupce poslovnih vozil nov finančni inštrument s fiksno ceno obroka ne glede na situacijo na trgu pripravili tudi pri Porsche Kredit&Leasing.

Obilica novosti za kupce poslovnih vozil

Pomembna novost, ki so jo pri podjetju Porsche Slovenija ob svoji petnajstletnici predstavili javnosti, je tudi spletna stran www.poslovnavozila.si, na katerem si bodo potencialni kupci poslovnih vozil lahko izbrali ustrezna vozila glede na svoje potrebe in hkrati dobili tudi celostno rešitev na področju upravljanja flote poslovnih vozil. Ob tem dogodku je zaživela tudi interaktivna spletna revija Carzine.

Vpogled v mobilno prihodnost

Posebni gost, dr. Wolfgang Steiger, ki ima seveda odličen vpogled v tehnologije prihodnosti, je v svojem zanimivem predavanju prikazal delovanje nekaterih tehnologij, ki bodo v serijsko proizvodnjo prispele šele čez nekaj let. Med drugimi je omenil snovanje nove generacije avtomobila, ki porabi liter goriva na sto prevoženih kilometrov ter samo filozofijo, s katero se bomo počasi odvajali od odvisnosti od fosilnih goriv. Njegova vizija, ki je bržkone tudi zelo verjetna, temelji na deljstvu, da bomo za krajše razdalje v prihodnosti bržkone uporabljali predvsem električni pogon, srednje bodo rezervirane za vodik, na daljše razdalje pa bomo najverjetneje še vedno potovali na ogljikovodike, ki pa bodo pridobljeni iz organskih odpadkov. Prihodnost po njegovem mnenju prinaša tudi veliko več varnosti, avtomobili pa bodo sposobni tudi povsem avtonomne vožnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija