Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   BMW xDrive tour
Nabiranje novih kupcev
BMW se podaja na vse slovensko turnejo z upanjem, da bi svojim kupcem še bolj približal njihove štirikolesno gnane avtomobile.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
11. november 2008 | 12:06:24

Bavarci so v zadnjih nekaj letih opravili veliko dela na področju štirikolesnega pogona, rezultat številnih testiranj pa je inteligentni štirikolesni pogon xDrive, ki ga zdaj vgrajujejo v vse svoje modele, z izjemo najmanjše »enke«. Prvi BMW s štirikolesnim pogonom je prišel na trg leta 1985, to je bil takratni BMW z oznako 325iX. Od takrat naprej beležijo vedno večje zanimanje kupcev za pogon na vsa štiri kolesa.

In kako najnovejši sistem deluje? V osnovi je delovanje tega pogona izjemno podobno ostalim, razlikuje se je v nekaterih detajlih. To pomeni, da je prenos moči med prednjo in zadnjo osjo elektronsko nadzorovan preko razdelilnega menjalnika z elektronsko krmiljeno večplastno sklopko, ki deluje natančno v skladu s prevladujočimi razmerami. Sistem se z izjemno natančnostjo in hitrostjo odzove na vsak izziv v trenutnih razmerah vožnje. V običajnih voznih razmerah BMW xDrive porazdeli pogonski moment med prednjo in zadnjo os v razmerju 40:60. Pri tem senzorji nenehno merijo zdrsavanje koles na prednji in zadnji osi. Sistem lahko v delčku sekunde spremeni razmerje porazdelitve moči. V primerjavi z običajnimi sistemi štirikolesnega pogona se BMW xDrive odziva tudi vnaprej, ne da bi čakal, da kolo dejansko začne zdrsavati. Vozilo se tako stabilizira, še preden voznik začuti potrebo po poseganju v vožnjo. Zapisano z drugimi besedami, sistem lahko preusmeri sto odstotkov moči na prednji ali zadnji kolesni par. Za še natančnejši nadzor poskrbi računalniška enota sistema reguliranja stabilnosti vožnje, Dynamic Stability Control (DSC), ki je z xDrive povezan v sistem, imenovan integrirano upravljanje šasije oz. Integrated Chassis Management (ICM). Ta sistem elektronskega nadzora omogoča, da se funkcije vožnje in šasije medsebojno uskladijo v nekaj sekundah, s čimer je v vseh razmerah na cesti zagotovljena maksimalna stabilnost in zmogljivost.

Slovenski zastopnik v sodelovanju s svojimi trgovci v tem mesecu v nekaterih večjih mestih po Sloveniji za svoje potencialne stranke organizira predstavitve zmogljivosti štirikolesno gnanih BMW-jev. Udeleženci lahko na dogodkih sami preizkusijo modele BMW serije 3, BMW serije 5, BMW X3, BMW X5 in BMW X6.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija