Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Zimske gume - 1. del
Ste pripravljeni na zimo?
Že pred nekaj dnevi smo po zakonskem določilu s svojimi jeklenimi konjički morali presedlati na zimsko obutev. Avtomanija svetuje, na kaj je pri tem potrebno še posebej paziti in kakšne pnevmatike izbrati, če se želite voziti predvsem varno, a hkrati tudi racionalno.
Marko Hanželič
24. november 2008 | 11:56:28

Zima se nezadržno približuje, z njo pa tudi vse nižje temperature in seveda sneg ter led, zaradi katerih je vožnja pozimi manj predvidljiva kot poleti, saj se oprijem gum s cestiščem spreminja v skladu z vremenskimi vplivi, v vsakem primeru pa je slabši kot v poletnih mesecih. Tudi zato ni napačno, da smo uzakonili zimske pnevmatike, kar so mnogi videli tudi kot politično potezo, ki daje delo gumarjem in vulkanizerjem, pa vendar so prednosti zimskih pnevmatik v primerljavi z letnimi v takšnih vremenskih pogojih takšne, da izjemno prispevajo k varnosti na cesti. Zimske pnevmatike so namreč zasnovane tako, da brez težav odvajajo vodo, ki se nabira v kanalih tekalne površine, s čimer v prvi vrsti močno zmanjšajo možnost splavanja (akvaplaninga), ki je ena izmed najbolj nevarnih situacij na cesti in lahko vodi do hudih prometnih nesreč.

Zaradi svoje sestave zimska guma omogoča tudi boljši oprijem in neprimerno boljši prenos navora, ki je predvsem posledica večje globine dezena v primerjavi z letnimi pnevmatikami. Slednji ima tudi veliko večje število lamel, ki omogočajo, da se lahko tekalna površina karseda dobro sprime z zasneženo podlago. Gumijasti material, iz katerega so izdelane zimske gume, temelji na siliki, posebnem materialu, ki ima sposobnost spreminjanja oblike tudi pri nižjih temperaturah in zato omogoča tudi bolj učinkovito zaviranje v kritičnih situacijah. Kakovost zimske pnevmatike na eni strani merimo z globino dezena, drug pomemben vidik kakovosti zimske pnevmatike pa je tudi njena starost. Starejša kot je pnevmatika, slabša je njena prilagodljivost v zimskem vremenu,saj silika s starostjo izgublja na fleksibilnosti, s tem pa guma postaja trša in nevarnejša za vožnjo. Starost pnevmatike lahko enostavno preverite tako, da poiščete oznako DOT na robu pnevmatike ter odčitate zadnjo štirimestno številko, ki je sestavljena iz tedna, v katerem je bila guma izdelana ter seveda letnice.

Veliko voznikov meni, da bi bilo dovolj vgraditi zimske pnevmatike samo na pogonsko os, da bi tako izboljšali vleko vozila. To pa ni dovolj za zagotovitev dobrih zmogljivosti avtomobila in optimalne varnosti, saj lahko prihaja do težav pri vožnji. Če so zimske pnevmatike le na sprednji pogonski osi, se lahko zelo hitro zgodi, da zadek v ovinku izgubi oprijem in se zavrti, v primeru ko so zimske pnevmatike vgrajene na zadnji (pogonski) osi, pa obstaja precejšnja verjetnost, da bo na spolzki, zasneženi ali poledeneli cesti vozilo oddpeljalo naravnost, kljub zavijanju v ovinek. Poleg tega vsi testi zimskih pnevmatik, ki jih vsako leto izvajajo avtomobilski klubi v številnih državah po svetu, dokazujejo, da je pri zimskih pnevmatikah varčevanje tako rekoč nedopustno, saj so se poceni pnevmatike, običajno kitajskih proizvajalcev, na testih odrezale zelo slabo, se pa v srednjem cenovnem razredu vsekakor najdejo tudi pnevmatike, ki zadoščajo vsem varnostnim standardom. Ob obnašanju v zasneženih pogojih je seveda pomembno tudi obnašanje pnevmatike v mokrem in suhem vremenu, saj so v zimskih mesecih tudi takšni dnevi. Pa še to: pri nizkih temperaturah manometri običajno prikažejo manjše vrednosti, kot pri poletnih temperaturah, razlika pa znaša približno 0,1 bar na vsakih deset stopinj Celzija. Za pnevmatiko, ki smo jo napolnili z zračnim tlakov 2,0 bar pri normalni zunanji temperaturi, okoli dvajset stopinj Celzija, lahko manometer pokaže 1,9 bara pri zunanji temperaturi 8 stopinj Celzija. Ta posebnost nas lahko vodi v zmoto, saj ni nujno, da je pnevmatika napolnjena s prenizkim zračnim tlakom.

Uporabi zimskih pnevmatik pa je potrebno prilagoditi tudi stil vožnje, če se želite izogniti prehudi obrabi le-teh. Zimske pnevmatike se v primerjavi z letnimi veliko hitreje obrabljajo predvsem na suhi cesti, saj so veliko bolj dovzetne za “radiranje”, še posebej v ovinkih. S preveč agresivno vožnjo se namreč zaradi tega zelo hitro obrabljajo. Tudi vožnja po snegu od voznika zahteva precej drugačen režim, kot smo ga sicer vajeni v lepem vremenu. V takšnih razmerah se je potrebno izogibati hitrim premikom volanskega obroča, nepriporočljivo pa je tudi hitro pospeševanje in nenadno zaviranje. V prvem primeru namreč lahko vozilo zanese, v drugem pa je kljub elektronskim napravam v vozilu zdrs neizbežen. Tako je potrebno zavirati precej prej, kot na suhi cesti in računati s tem, da bo zavorna pot precej daljša. Voznik mora pri tem imeti občutek, kdaj kolesa zablokirajo in paziti, da ne prekorači te meje, saj v nasprotnem primeru lahko izgubi nadzor nad vozilom. Zima je tudi tisti letni čas, ko je priporočljivo zavirati tudi z motorjem, zato je pred zavijanjem zelo priporočljivo prestaviti v nižjo prestavo, s čimer avto seveda izgubi nekaj hitrosti. Da bi preprečili spodrsavanje koles pri speljevanju, je potrebno pospeševati postopno, pri morebitnem vrtenju koles v prazno pa je potrebno prestaviti v višjo prestavo. Pri zavojih je pomembno, da prilagodite hitrost že pred vstopom v sam ovinek. V zavoju ohranite počasno in enakomerno hitrost, da vozila ne začne zanašati. Če sprednja kolesa ne oprijemajo več, je potrebno zmanjšati hitrost, da -le-ta spet zagrabijo. Če vozilo izgubi oprijem na zadnji osi, pospešite, da uravnotežite vozilo. Nikakor ne zavirajte, saj bi to povečalo nestabilnost zadnjega dela vozila. Naslednjič bomo predstavili tudi najprimernejše zimske gume.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija