Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Nova ekološka avtomobilska podjetja
Vizionarski poskusi
Ekološki trendi, ki so jih vzpodbudili prihod prvih hibridov, visoka cena nafte in pomisleki o varovanju okolja, so s seboj prinesli tudi lepo število avtomobilskih startupov. Podjetja, kot so Tesla, Fisker in LCC upajo, da bodo s svojim vizionarstvom našla svoj prostor pod soncem tudi na dolgi rok.
Marko Hanželič Proizvajalci
27. januar 2009 | 10:03:23

Dejstvo je, da je avtomobilska industrija v krizi. Morda ne toliko v Evropi in na Japonskem kot v ZDA, a vseeno. In ker velja rek, da pravi vizionarji v vsaki krizi vidijo tudi priložnosti, so avtomobilski startupi v zadnjih letih zrasli kot gobe po dežju. Kot smo pričakovali, so se najbolj razpasli po Severni Ameriki, nekaj zanimivih pa najdemo tudi na evropskih tleh, kjer pa so precej bolj v senci avtomobilskih velikanov. Med seboj se precej razlikujejo in medtem, ko nekatere stavijo predvsem na poceni delovno silo na Kitajskem in v Vzhodni Evropi, se druga hočejo dokazati z novo definicijo besede transport. Še posebej s pomočjo novih tehnologij ali uporabe alternativnih virov energije. Kakorkoli že, večina teh vizionarskih podjetij je bila doslej vedno obsojena na precej hitro smrt, spomnimo se samo podjetij DeLorean in Bricklin, ki sta prav tako želeli revolucionirati vožnjo z avtomobili, a jima to ni uspelo. Najverjetneje zato, ker na koncu vedno prevlada močnejši, med slednje pa vsekakor (še vedno) sodijo predvsem svetovni avtomobilski koncerni in lobiji proizvajalcev naftnih derivatov. Ne glede na vso norijo okoli okoljevarstva. Pa vendar, predstavimo nekaj najbolj razvpitih in zanimivih proizvajalcev ekološko sprejemljivih avtomobilov.

Tesla Motors

Zgodba o podjetju, ki nosi ime po enem največjih znanstvenikov, rojenih na tleh nekdanje Jugoslavije in ki si ga lastijo tako Srbi kot Hrvati, se bere kot slaba mehiška telenovela. Toda če se za trenutek odmaknemo od škandalčkov, ki so spremljali in še spremljajo prihod njihovega prvega primerka, ter se posvetimo predvsem produktu samemu, vidimo, da je Tesla tudi danes še vedno sinonim za dobro zasnovo in trženje električnega avtomobila. Vozna zasnova je namreč Lotusova, kar pomeni malo teže in odlične vozne lastnosti, kombinacija obojega pa v kombinaciji s solidnim elektromotorjem skrbi za veliko veselja pri vožnji. Veselja, ki ga doslej nismo zmogli povezati z električnimi avtomobili. Vsem zamudam pri dobavi navkljub je Tesli namreč uspelo ustvariti električni avtomobil, ki dejansko dela in to za nameček še zanesljivo, slednje je pa ob relativno nizkem proračunu podjetja v primerjavi z avtomobilskimi giganti pravi mali čudež.

Fisker Automotive

Tudi pri omembi imena Fisker beseda žajfnica ni daleč vstran. Zdaj že mitološko podjetje, ki naj bi ga v drugo (najprej je bil Fisker Coachbuild) iz užaljenosti zaradi odslovitve ustanovil nekdanji Aston Martinov oblikovalec Henrik Fisker, pomaga pa mu še podjetje Quantum Technologies, je pred kratkim na Finskem uspelo podpisati dogovor o proizvodnji modela Karma, neke vrste električne zmesi med Aston Martinom DB9 in BMW-jem Z8, podaljšane za drugi par vrat. Pred tem so se pri Fiskerju na sodišču udarili prav s Tesla Motors, saj so jih slednji obtožili kraje intelektualne lastnine glede pogonskega sklopa. Na koncu so krajšo potegnili pri Tesli, hibridni pogon Q-Drive v Karmi pa naj bi ostal nespremenjen. Pogonski sklop sicer ni nič drugačen, kot ga premore tudi Chevrolet Volt, kar pomeni kombinacijo manjšega bencinskega agregata, povezanega na električni generator, slednji pa polni litij-ionske akumulatorje, ki skrbijo za poganjanje elektromotorja, skrbečega za vrtenje zadnjega para koles.

Lightning Car Company

Kaj dobite, če združite ekscentričnost znamke TVR in elektromotor? Vsekakor enega najbolj vročih britanskih startup podjetij, Lightning Car Company. Slednje je že pred časom predstavilo ultimativnega elektro-športnika, ki temelji na podvozju tubularne zgradbe, poganjajo pa ga štirje 120 kW močni elektromotorji, nameščeni v vsako izmed koles. Slednji imajo tudi vlogo generatorjev, saj zbirajo energijo, ki nastaja pri zaviranju in z njo polnijo komplet akumulatorjev NanoSafe, ki ga je razvilo podjetje Altairnano iz Združenih držav Amerike. V omenjenih akumulatorjih so grafit zamenjali z uporabo nano-titanatnih materialov, kar naj bi zagotavljalo daljšo in varnejšo uporabo ter hitrejše polnjenje. Pri podjetju Lightning Car Company zagotavljajo, da tovrstni akumulatorji omogočajo tudi boljše razmerje med močjo in težo kot litij-ionske baterije. Podjetje namerava s serijsko proizvodnjo pričeti že prihodnje leto.

Venturi Electric Automobiles

Za Venturi bi težko trdili, da gre za startup podjetje, a smo ga vseeno uvrstili na naš seznam. Navsezadnje je podjetje konec devetdesetih povsem izgubilo rdečo nit in skoraj bankrotiralo, a ga je pred nekaj leti spet na noge postavil monaški milijonar Gildo Pallanca Pastor. Slednji je iz podjetja, ki je izdelovalo športna vozila naredil podjetje, ki izdeluje športna vozila na električni pogon. Njihov prvi električni produkt je Venturi Fetish, ki se lahko pohvali z nazivom prvega serijskega električnega športnega dvoseda na svetu. Doslej je francoskemu podjetju v monaški lasti uspelo prodati vsega 25 primerkov tega zanimivo oblikovanega športnika.
Izbrali smo nekaj najbolj zanimivih električnih primerkov, ki so jih na svetlo spravili pri bolj ali manj mladih podjetjih, specializiranih za razvoj električnih avtomobilov. Kljub vsemu ostaja vprašanje, koliko teh podjetij bo dejansko preživelo, ko bodo na elektriko v velikem loku pričeli voziti tudi avtomobili velikoserijskih proizvajalcev. A nekateri vseeno utegnejo preživeti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija