Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Citroen gleda daleč v prihodnost
Francoski proizvajalec je včeraj predstavil popolnoma novo strategijo za prihodnost, ki mu prinaša nov zagon v teh težkih časih.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
6. februar 2009 | 1:32:42

Kljub aktualni gospodarski krizi pri Citroenu dajejo občutek, da se je niti najmanj ne bojijo, saj se prav v tem času pripravljajo na enega največjih projektov v svoji zgodovini. Da je njihov sistem delovanja že načel zob časa, so pred časom ugotovili že sami, zato so bili primorani nekaj ukreniti. Popolna prenova blagovne znamke, ki ne zajema le prenova logotipa, prinaša svež veter na vsa področja delovanja. Izboljšali bodo odnos do kupcev (uvajajo program za rabljena vozila Citroen Selection in Citroen Bussines za stik z zahtevnejšimi kupci), s tem pa je povezana tudi sprememba zunanje podobe vseh prodajnih centrov po svetu, ki naj bi se zgodila v roku petih let (prenova zajema kar 8000 prodajnih salonov). Pri nas bomo prvi prodajni salon, še pred koncem letošnjega leta, lahko videli v Kopru, kjer domuje tudi zastopnik za vozila Citroen. Kasneje jim bodo sledili tudi ostali partnerji po Sloveniji, del denarja za obnovo pa bo prispevala tudi matična tovarna oziroma zastopnik.

Citroen po 25 letih spreminja tudi svoj logotip. V osnovi ostaja enak, malenkostno so spremenjene le linije, ki so zdaj v še bolj tesnem sorodstvu z obliko bumeranga. Sprememba logotipa prinaša ogromno ostalih novosti. Citroen je na ta način v celoti zamenjal tiskovino, ki jo uporablja kot promocijski material, obenem je uvedel tudi prenovo spletne strani. Nov logotip še lep čas ne bo na avtomobilih, kot bi si to mnogi želeli. Prvi, ki bo opremljen z logotipom vmesne stopnje bo C3 Picasso, najnovejši znak pa bo kot prvi nosil DS3. V prihodnjih petih letih bo Citroen na tržišče poslal šest novih modelov (predvidoma enega na pol leta), najbolj ponosni so na linijo novih modelov DS oziroma Different Spirit. Razkrili so, da pospešeno delajo na modelih DS4 in DS5, prvič pa smo v živo lahko videli model DS3, ki je tako rekoč že nared za prvo uradno premiero na ženevskem avto salonu prihodnji mesec. Pravzaprav so bili pri Citroenu z informacijami okrog modela DS3 zelo skopi, izvedeli smo le, da bo to avto, ki bo konkuriral predvsem Miniju in Alfi Mito. Francozi nikakor niso pozabili na koncepte C-Cactus, Hypnos in GT by Citroen, iz katerih bodo nastajali novi modeli.  

Nova strategija obenem prinaša tudi nov slogan, s katerim bodo prek medijskih oglaševalskih akcijah v prihodnosti nabirali nove kupce. Creative Technology se nanaša na številne tehnologije, ki jih ta znamka vgrajuje v svoje modele. Omeniti velja, da so prvi uvedli filter za trde delce, prvi so vgradili sistem Stop and Start, ponujajo sistem za opozarjanje menjave pasov na cesti, po novem imajo na voljo sistem Snow Motion, ki pripomore k varnejši vožnji po snegu, in še bi lahko naštevali. Francozi so ta dogodek dolgo načrtovali, saj so pripravili celo kratek igran film, v katerem je med drugim svojo vlogo odigral petkratni svetovni prvak v rallyju Sebastien Loeb.

Načrte za prihodnost uvajajo ravno v letu, ko znamka praznuje 90 let, 5.februar pa je dan, ko se je leta 1878 rodil ustanovitelj Andre-Gustave Citroen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija