Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Novosti na trgu
Goodyear in Sava za varnost in okolje
Minuli teden je koncern Goodyear, ki bdi tudi nad slovenskim proizvajalcem pnevmatik Sava Tires, predstavil nekaj novosti na našem trgu. Tako kot ostali proizvajalci, tudi v Goodyearu dajejo velik pomen varnosti in ekologiji.
Mitja Dolenc Sava, GY
11. maj 2009 | 16:51:57

Globalna gospodarska kriza vedno bolj kaže zobe, padcu prodaje novih avtomobilov pa je sledil tudi padec prodaje novih pnevmatik za prvo vgradnjo, pravijo pri Goodyearu in hkrati zatrjujejo, da se na krizo ne bodo odzvali pasivno, temveč aktivno s predstavitvijo novih produktov, ki se bodo s svojo kvaliteto in prednostmi pognali v boj s konkurenco.

Prva novost prihaja iz hiše Goodyear. Letna pnevmatika OptiGrip temelji na lani predstavljeni tehnologiji SmartWear, ki nudi izjemno zmogljivost skozi celotno življensko dobo izdelka. Prednost omenjene rešitve je v kombinaciji dveh, namensko razvitih plasti. Vrhnja plast, ki ima na zgornjem delu blokov tekalne plasti lamelni dezen s tridimenzionalno tehnologijo medsebojnega prepletanja, daje dezenu tekalne plasti togost, ki pripomore k odličnim voznim lastnostim na suhi podlagi in visoki kilometraži.
S tem, ko se zgornja zmes obrablja, na površje postopoma prihaja spodnja zmes. Ta zmes je namenjena boljšemu oprijemu na mokri podlagi in skozi celo življenjsko dobo pnevmatike ohranja prvovrstne lastnosti pri zaviranju na mokrem in odlično vodljivost. Kanali so tako dovolj globoki za odvajanje vode tudi po več tisoč kilometrih, rezultat vsega tega pa je 20% krajša zavorna pot na mokrem cestišču po 30 000 prevoženih km v primerjavi z najbližjima konkurentoma.

Naslednja Goodyearova novost je model EfficientGrip, ki je umeščen v razred pnevmatik, ki znižujejo porabo goriva. Največji problem tega razreda je bilo dejstvo, da je zelo težko najti najboljši kompromis med majhnim kotalnim uporom ter oprijemom in varnostjo v mokrem. Tako je pnevmatika na testiranjih urada za certificiranje TUV dosegla 13% boljši kotalni upor, 2% krajšo zavorno pot na mokri in suhi podlagi in 1,9% manjšo porabo goriva v primerjavi s predhodnico. Poleg tega je zgradba pnevmatike lahka, sestava brez saj pa preprečuje pregrevanje pnevmatike.

Za Slovence so še bolj pomembne novosti našega podjetja Sava Tires, ki se je pred leti priključilo globalnemu koncernu Goodyear. Sava tako poleg Fulde zastopa srednji razred pnevmatik te korporacije. Tudi v podjetju iz Kranja ostajajo razvojno naravnani v času, ko se soočajo s padcem povpraševanja, zato so kupcem predstavili dve novosti.

Nova Sava Intensa HP je visokozmogljiva letna pnevmatika, ki zagotavlja več prevoženih kilometrov, izkaže pa se predvsem v mokrem, saj je od najbližjega konkurenta iz istega razreda dosegla kar 8,3m krajšo zavorno pot z 80km/h.
Nova oblika blokov tekalne plasti in inovativna polimerna zmes na osnovi silike povečujeta potencial pnevmatike za več prevoženih kilometrov. Bolj sploščena in širša zunanja oblika zagotavljata pnevmatiki Sava Intensa HP optimalno naležno površino, ki predstavlja področje v neposrednem stiku s cestiščem. To pripomore k bolj enakomerni razporeditvi pritiska in s tem k enakomernejši obrabi tekalne plasti. Za  dobro vodljivost in učinkovitost pri zaviranju na mokrem imajo zaslugo številni oprijemni robovi na tekalni plasti pnevmatike, ki občutno skrajšajo zavorno pot. Izpopolnjene so bile tudi lamele na ramenskem in osrednjem področju tekalne plasti, kar daje pnevmatiki ustrezno togost, ki omogoča boljše vozne lastnosti v ovinku in večjo vodljivost na mokri podlagi.

Modela Adapto in Adapto HP pa predstavljata Savino rešitev na področju celoletnih pnevmatik. Kot sami zatrjujejo, sta omenjena izdelka primerna za voznike, ki prevozijo manjše število kilometrov v pretežno mestnem prometu, kjer so obremenitve na pnevmatike manjše in ki se zavedajo pomena varnosti, saj so celoletne varnejše kot letne pnevmatike skozi vse leto. Uporabnik celoletnih pnevmatik prihrani tudi nekaj denarja,  organizacija ETRTO pa je modeloma Adapto in Adapto HP podelila tudi snežinko, ki potrjuje pnevmatiko za sposobno vožnje v povsem zimskih razmerah.

Poleg pnevmatik za osebna vozila je koncern Goodyear dejaven tudi na področju pnevmatik za gospodarska in tovorna vozila, kjer se zadnja leta trend širi predvsem v zniževanje porabe, veliko razvojnih pozornosti pa posvečajo tudi zniževanju hrupnosti pnevmatik osebnih vozil, saj leta 2012 stopijo v veljavo nove omejitve, ki znižujejo največjo raven hrupa za približno 3dB (z današnjih 75dB – odvisno od širine pnevmatik).

Na predstavitvi so strokovnjaki ovrgli nekatere slabe informacije, ki krožijo v javnosti glede kvalitete starih pnevmatik. Stališče koncerna Goodyeara je, da nove pnevmatike obdržijo svoje prvotne lastnosti do 5 let po izdelavi,  medtem ko do uporabe rabljenih avtoplaščov sploh nimajo priporočil, saj ne obstaja nobenih znanstvenih dokazov, da so stari avtoplašči neustrezni. Seveda pa tudi pnevmatika zahteva svoje pogoje in načine vzdrževanja in le ob pravilne skladiščenju obdrži svoje dobre lastnosti skozi več sezon.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija