Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Oblikovalci s področja nekdanje SFRJ
Industrijsko oblikovanje ExYU
Prostor nekdanje Jugoslavije že od nekdaj velja za bazen različnih talentov, tako tehničnih kot kulturnih in športnih. Med njimi je tudi veliko uglednih industrijskih oblikovalcev, ki pa so svoje talente večinoma morali dokazati v tujini, tudi zaradi tega, ker doma niso dobili priložnosti za dokazovanje.
Marko Hanželič
23. junij 2009 | 11:38:04

V največjih svetovnih oblikovalskih centrih deluje lepo število oblikovalcev, ki izhajajo iz prostora nekdanje skupne države. Večina izmed njih se je pred časom predstavila tudi na Konferenci o oblikovanju avtomobilov v Zagrebu.

Siniša Briglević se je rodil leta 1972 v družini hrvaških emigrantov v nemškem Sindelfingenu. Po končani srednji šoli je nekaj časa delal kot orodjar, da bi se nato lahko vpisal na študij oblikovanja vozil v Pforzheimu. Že skoraj desetletje dela kot oblikovalec pri različnih avtomobilskih proizvajalcev. Začel je pri GM-u, natančneje v Saabovem oblikovalskem centru na Švedskem, med letoma 2004 in 2006 je delal za italijanski Fiat, nato pa se je ponovno preselil na Švedsko, kjer je pomagal pri snovanju Fordovih gospodarskih vozil. Od leta 2008 ponovno dela za GM, natančneje za Opel, v njihovem oblikovalskem centru v Rüsselsheimu.

Kemal Curić se je rodil leta 1978 v Sarajevu in se sredi vojne vihre leta 1995 preselil v Nemčijo, kjer se je štiri leta kasneje vpisal na študij industrijskega oblikovanja v mestu Wuppertal. Pred petimi leti je dobil prvo zaposlitev pri Fordu, kjer je skrbel za oblikovanje notranjščine avtomobilov z modrim ovalom na nosu. Leta 2005 je dobil tudi laskavo nagrado strokovnega medija Interior Motives za oblikovalsko nalogo, ki jo je ustvaril še kot študent. Od leta 2006 deluje kot oblikovalec zunanjosti pri Fordu, najpomembnejši projekti, pri katerih je sodeloval pa so: zasnove notranjosti modelov Ka, Fiesta, Kuga ter koncept Iosis X.

Domagoj Đukec sicer izhaja iz hrvaškega Medžimurja, rodil pa se je v Frankfurtu, kamor se je preselila njegova izseljeniška družina. Danes 34-letni Đukec je na univerzi v Pforzheimu leta 1989 absolviral iz oblikovanja vozil in se še isto leto zaposlil v Volkswagnovem Design Center Europe v Španiji. V času svojega staža pri Volkswagnu je sodeloval pri oblikovanju različnih modelov koncerna Volkswagen, pri čemer velja izpostaviti predvsem pomembni vlogi pri snovanju Audija A6 in Seata Formula. Leta 2001 se je Đukec na osebno povabilo takratnega šefa oblikovanja pri Citroenu, Jeana-Pierra Ploueja preselil k omenjeni fancoski znamki, kjer je kmalu postal eden poglavitnih snovalcev Citroenove nove estetike. Med njegove najpomembnejše projekte velja uvrstiti predvsem pomembno vlogo pri oblikovanju Citroena C4, koncepta Hypnos, aktualnega modela C5 in koncepta C5 Airscape. Đukec ostaja eden ključnih Citroenovih oblikovalcev tudi pri snovanju nove linije modelov z oznako DS.

Georg Gedl je tako rekoč živa legenda slovenskega oblikovanja. Njegovo življenje je doživelo nesluten zasuk, ko je daljnega leta 1969 na uredništvo švicarskega medija Automobil Revue poslal nekaj skic. Ko so jih Švicarji objavili, so se z njim za sodelovanje takoj dogovorili pri Audiju, kjer je kmalu dobil zaposlitev. Svojo življenjsko željo, oblikovati avtomobile znamke BMW, je uresničil leta 1971, ko se je za dobo štirih let preselil v München. Leta 1975 se je vrnil v domovino ter nekaj časa delal za novomeški IMV, v osemdesetih pa je zrisal obliko nekaterih najbolj uspešnih vozil, ki so zapustila tekoče trakove mariborskega TAM-a. Deset let je predaval tudi na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, pred dvaindvajsetimi leti pa je odprl tudi lastni oblikovalski studio. V zadnjih letih je deloval kot freelance oblikovalec predvsem za novomeško Adrio.

Omer Halilhodžić se je rodil leta 1963 v Mostarju. Na univerzi v domačem kraju se je sprva izučil za inženirja strojništva in se zaposlil v podjetju Hercegovina auto, da bi tako prek sarajevskega TAS-a dobil angažma pri Volkswagnu. Leta 1995 se je preselil k Mitsubishiju in se kmalu povzpel do položaja direktorja za oblikovanje zunanjosti evropske podružnice Mitsubishija. Februarja lani se je preselil k Mercedesu, kjer je bil vodja oblikovanja platforme razreda S. Med njegova najvažnejša oblikovalska dela sodi sodelovanje pri oblikovanju Mitsubishijev Lancer, Outlander, konceptov Sportback, CZ2 in Concept-X, na njegovi risarski mizi pa je nastal tudi Colt CZT/CZ3.

Saša Lakić, Beograjčan, rojen leta 1964, je kot samouk priznan industrijski oblikovalec že od svojega sedemnajstega leta. Najprej je bil sredi osemdesetih leto dni pripravnik pri Peugeotovem centru za oblikovanje, od leta 1986 pa je bil vodja oddelka za vozila v oblikovalskem studiu Alaina Carreja. Pred enaindvajsetimi leti se je preselil v Yamahino podružnico MBK Industrie, kjer je vodil oddelek za oblikovanje motociklov. Pred petnajstimi leti se je osamosvojil, večino njegovega udejstvovanja pa je tesno povezanega s podjetjem Venturi. Na Lakićevi risalni mozo so nastali Venturiji Volage, Ecletic, Fetish in Grand Prix.

Robert Lešnik iz Limbuša pri Mariboru je vsekakor trenutno najbolj cenjen slovenski avtomobilski oblikovalec. Po treh neuspešnih poizkusih, da bi se vpisal na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, se je uspešno vpisal na Visoko tehniško šolo v Pforzheimu, Nemčija. Obvezno prakso je opravljal pri Volkswagnu, kjer so mu ponudili štipendijo, čez čas pa tudi redno zaposlitev. Leta 2005 se je z ženo začasno preselil v Kalifornijo. Nato se je zaposlil pri Kia Motors,že nekaj časa pa oblikuje za Mercedes-Benz. Med njegovimi največjimi projekti velja vsekakor omeniti Volkswagna Passat, koncepta Iroc in Concpet C ter serijski Scirocco. Pri Kii se je med drugim podpisal pod model Soul. 

Uroš Pavasovič je rojen Ljubljančan, ki je sprva študiral na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Nekaj časa je deloval kot arhitekt, nato pa kot industrijski oblikovalec za različna slovenska in avstrijska podjetja. Pred tremi leti se je odpravil na podiplomski študij oblikovanja vozil na londonski Royal college of art in se po diplomi zaposlil v oblikovalskem studiu Andrew Winch Designs. V portfoliju njegovih del najdemo tako arhitekturne projekte, kot so zasnova vil za rusko tržišče, oblikovanje megajaht in poslovnih letal ter oblikovanje avtomobila. Njegova najpomembnejša projekta na področju avtomobilizma sta bila koncept Fiat Scratch ter unikatno vozilo Road Queen.

Ana Zadnik, rojena leta 1980 na Reki, je v Ljubljani obiskovala Akademijo likovnih umetnosti, smer kiparstvo. Kot ena redkih žensk v poslu, danes oblikuje za koncern Renault-Nissan, hkrati pa dokončuje podiplomski študij na londonskem Royal College of Art. Trenutno je zaposlena v studiju Renault Design Central Europe v Bukarešti, njen najpomembnejši projekt doslej pa je oblikovanje notranjosti koncepta Dacia Duster. Med pomembnejšimi oblikovalci s področja ExYu so tudi Goran Popović, team leader pri Pininfarini, Jovan Vujačić (GM Seul) in Dragan Žegarac, ki oblikuje za Volkswagen.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija