Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   BMW EfficientDynamics Tour
Učinkovita dinamika v praksi
BMW je ob vznožju Julijcev pripravil delavnico, na kateri smo lahko v praksi preizkusili sisteme EfficientDynamics in združili nizko porabo goriva z veseljem do vožnje.
Marko Hanželič Marko Hanželič
14. oktober 2009 | 9:23:10

Še preden je sonce dobro pokukalo izza vršacev, se je karavana vozil BMW iz Bohinjske Bistrice podala na razgibano pot do Kranjske Gore in naprej čez Trbiž, do Bovca, čez Most na Soči in nazaj do Bohinjske Bistrice. Flota vozil je obsegala tako rekoč vse, kar na področju nizke porabe goriva danes lahko ponudijo pri tem bavarskem proizvajalcu. Za začetek smo preizkusili model 520d, ki smo ga nedavno gostili tudi na testu in se še enkrat prepričali v njegove sposobnosti varčevanja z gorivom. Smisel same vožnje ni bil načrtno in nenehno varčevanje z gorivom, temveč običajna vožnja, ki je s pomočjo nasvetov BMW-jevih učiteljev varčne vožnje postala še varčnejša. Na dobrih šestdesetih kilometrih smo potovali z nekaj več kot 60 km/h in pri tem povprečno porabili 5,9 litra plinskega olja na sto prevoženih kilometrov.

Drug model, ki smo ga imeli možnost preizkusiti na zelo razgibani gorski cesti, gosto posejani s spomini iz Soške fronte, je bil BMW 320d Efficient Dynamics Edition. Bavarski ultimativni šparavček je na boku oglaševal porabo 4,1 litra na sto prevoženih kilometrov, a smo se omenjeni vrednosti zaradi precejšnjega vzpona na koncu uspeli približati na devet decilitrov (5,0 litra/100 km). Ne glede na varčevalne ukrebe tudi pri tem modelu Bavarci niso pozabili na komponento zabave pri vožnji, saj modificirani dvolitrski štirivaljnik s 120 kW (163 KM) omogoča dovolj moči in navora tudi za dinamično vožnjo. S spremenjeno aerodinamiko, sistemom Start&Stop, indikatorjem ustrezne prestave ter modifikacijami na področju upravljanja s klimatsko napravo je BMW-ju res uspelo združiti porabo in emisije, značilne za mestne avtomobilčke (110 g/km) z veseljem do vožnje in vsakodnevno praktično uporabo avtomobila.

Tudi oba največja modela, ki smo ju imeli možnost voziti - 635d in 730d sta se na zelo razgibani poti dokazala v varčnem duhu. S prvim smo na poti od Bovca do Mosta na Soči namerili povprečno porabo 7,5 litra, pri čemer nas je prepričala tudi vodljivost avtomobila in športno obnašanje dizelskega agregata, BMW 730d pa je na gorski cesti do Bohinjske Bistrice porabil 10,7 litra plinskega olja. Pri slednjem k varčevanju z gorivom precej pripomore tudi poznavanje funkcij samodejnega menjalnika, ki omogočajo maksimalno izrabo energije pri minimalnih vrtljajih ter možnost polnjenja akumulatorja z zaviranjem z motorjem pri ustavljanju ali vožnji po klancu navzdol.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija