Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Kaj vpliva na ceno rabljenega vozila?
Odkriti mačka v žaklju?
Nakup rabljenega avtomobila lahko razcepimo v dve skrajnosti. Tista, ki si jo vsi želijo, je nakup zanesljivega avtomobila brez okvar za precej manj denarja, kot bi bilo zanj potrebno odšteti, če bi bil popolnoma nov. A za tak razplet je potrebno upoštevati marsikaj.
Marko Hanželič
27. december 2009 | 17:02:27

Verjetno ga ni prebivalca sončne strani Alp, ki ne bi imel znanca, ki se je kdaj že opekel pri nakupu rabljenega avtomobila. In v tem primeru so prvi še na dobrem, saj so težave s pravkar kupljenim avtomobilom na lestvici povzročiteljev stresa takoj za težavami v zakonu in službi. Posel z rabljenimi avtomobili je neizprosen in mnogi prodajalci se poslužujejo tudi takšnih in drugačnih goljufij, s katerimi poskušajo iztržiti karseda veliko za svoje rabljene avtomobile. Teh goljufij je še več, odkar Slovenija spada v skupno evropsko tržišče in je uvoz avtomobilov iz drugih držav EU, predvsem Nemčije in Italije, pa tudi Belgije in Francije močno narastel. Dejstva, da je omenjen ukrep močno spremenil obnašanje in delovanje slovenskega trga z rabljenimi osebnimi avtomobili, seveda ni mogoče prezreti, kljub vsemu pa je zaradi ugodnejših cen bržkone večini prinesel več dobrega kot slabega. Kljub temu so morali nekateri kupci plačati ceno neznanja, saj so predvsem na področju poneverjanja števila kilometrov in prikrivanja predhodne »identitete« vozila mnogi prodajalci zelo zviti.

Kilometri gor in dol. Previdnost je mati modrosti, kar še posebej velja pri nakupu rabljenega osebnega avtomobila. V kolikor kupec upošteva nekaj dejavnikov in se ustrezno posveti nakupu rabljenega avtomobila, mu lahko slednji služi prav tako dobro kot povsem nov avtomobil. Dejstvo je, da kombinacija modela, letnika izdelave in prevoženih kilometrov tvori osnovo enačbe, po kateri se ravna njegova prodajna cena. Prvega in drugega v zelo veliki večini primerov ni mogoče ponarediti, zato se večina (pre)prodajalcev odloča za manipulacije s številom prevoženih kilometrov. Z enostavnim prevrtenjem kilometrov ali v zadnjem času tudi posegom v elektroniko je mogoče kilometre zavrteti nazaj ter razmeroma poceni precej pridobiti na vrednosti samega avtomobila, kar seveda pomeni veliko večji zaslužek za preprodajalca.
Po podatkih nemškega avtokluba ADAC, ki je v zadnjih letih velik del svoje dejavnosti namenil prav odkrivanju in preprečevanju goljufanja s kilometri, so pred časom šokirali s podatkom, da ima v Nemčiji vsak tretji rabljen avtomobil prirejeno število prevoženih kilometrov. In kakšen je povprečni dobiček preprodajalcev pri vrtenju kilometrov nazaj? Tudi to so pri ADAC-u uspeli določiti in prišli so do zaključka, da v povprečju vrednost avtomobila naraste za dobrih tisoč evrov. S tem naj bi vsako leto nastala gospodarska škoda v vrednosti dveh milijard evrov.

Profesionalni Pregled ne škodi. Ker je nakup tako novega kot rabljenega osebnega avtomobila tesno povezan tudi s čustvi, to dejstvo prodajalci radi izrabljajo, tako da avtomobil marsikdaj od zunaj in znotraj temeljito očistijo in s tem prikrijejo morda že precej vidna leta. Prav zato mora kupec rabljenega vozila postopati karseda previdno, saj bleščeča zunanja podoba običajno ni garancija za brezhibnost avtomobila. Brez ustreznega predhodnega pregleda se lahko nakup na videz idealnega jeklenega konjička kaj hitro sprevrže v najhujšo nočno moro. Nekateri prodajalci imajo v svojem asortimanu marsikdaj tudi grešnega kozla, pri katerem so še posebej skrbno prikrili vse njegove številne hibe in naivni potencialni kupci radi podležejo njegovim čarom.
Prav zato se je pri AMZS in mnogih drugih  serviserjih za približno sto evrov mogoč naročiti na podroben pregled avtomobila, na katerem izkušeni mehaniki pregledajo stanje karoserije, motorja in motorne elektronike, hladilnega, električnega in zavornega sistema, pogonskega sklopa, vzmetenja in koles ter vam slednje predstavijo v obliki koristnih informacij ter svetujejo ali odsvetujejo nakup. Investicija v takšen pregled je seveda smiselna, kadar kupujemo avtomobil višjega cenovnega razreda ali relativno nov avtomobil, ki se ga lastnik iz neznanih vzgibov namerava odkrižati sumljivo hitro po nakupu. Cenejša različica takšnega pregleda je seveda obisk prijatelja avtomehanika, ki običajno prav tako odkrije vse večje nepravilnosti, čeprav se bo vloge najverjetneje otepal, saj mu ne bo preveč prijetno, če se vam avto vseeno pokvari.

Kateri je najbolj pokvarljiv? To danes no več nobena skrivnost, saj je podatke o zanesljivosti različnih modelov in znamk mogoče najti tako na spletu kot tudi v številnih avtomobilističnih publikacijah. Kljub vsemu takšni seznami služijo predvsem kot orientacija pri nakupu in izogibanju avtomobilom s kroničnimi težavami, vsekakor pa dobra uvrstitev na teh seznamih še zdaleč ne pomeni, da se avtomobil, ki ga nameravate kupiti, ni podvržen okvaram. S stališča manjše verjetnosti, da se avtomobil pokvari, ga je morda bolje kupiti pri pooblaščenih prodajalcih, ki ponujajo tudi nekajmesečno ali celoletno garancijo, nakup na domu pa je priporočljiv le v primeru, kadar osebo tudi dejansko poznate in veste, da je za avtomobil dobro skrbela in ga redno servisirala. Pozanimajte se tudi o ceni avtomobila po Eurotaxu, ki služi kot referenca za določevanje cene rabljenim vozilom. Nakup rabljenega avtomobila je z pravo mero previdnosti lahko zelo prijetno doživetje. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija