Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Prvi kilometri: Gran Turismo 5
Ultimativno lahko počaka
Po dolgih letih čaranja se je Gran Turismo 5 znašel na prodajnih policah, a se po prvih odpeljanih kilometrih zdi kot nedokončan projekt.
Artur Švarc
30. november 2010 | 19:04:15

Nedokončan v marsičem, po svoje pa je to razumljivo, saj je GT5 nastajal kar šest let in brez slabe vesti lahko rečemo, da je založnikom, to je Sonyju, končno zmanjkalo potrpljenja. Še pred nekaj tedni smo pisali, da bo igra izšla po novem letu, a ker so prazniki najbolj sočni del leta, ko gre za investicije v te reči, se GT5 prodaja že dober teden.

Igra s 1000 različnimi avtomobili, stotine dirk, različna okolje, vreme, čas dneva, vse to je Kazunori Jamauči peglal dolga leta. Ampak sveti gral, narediti ultimativno avtomobilsko igro, bo na žalost ostal nedotaknjen. Od 1000 različnih avtomobilov so jih 200 zmodelirali na novo in ti so videti zares fenomenalno, medtem ko je ostalih 800 uvoženih in dodelanih iz GT4, ki je izšla 2004 za Playstation 2, kar se še kako pozna, predvsem pa teh 80% nima notranjosti in tako boste vozili 2 metra iznad strehe ali centimeter pred havbo.
Enako je z dirkališči – nekaj novih je narejenih v nulo, vse ostalo pa je nekaj razredov nižje. Tudi določena dirkališča so veselo predelana, tako bomo v Monzi na koncu ciljne ravnine v šikani prileteli v zid.
Če odmislimo arkadni način igranja, kjer je ponujenih nekaj, no kar precej več od nekaj izzivov, od gonjenja Fiča po švicarskih planinah, kjer avto umira v prvi prestavi po bregu navzgor, do preganjanja C4 WRC na ravnem avtocestnem odseku do zadnjega vrtljaja motorja v šesti, je pravi GT način. Tu imamo garažo, kupujemo avtomobile, jih nadgrajujemo, izboljšujemo – tako Yaris dirke na Fujiju ni mogoče dobiti, dokler v avto ne vložimo kakih 20 tisočakov (turbo, izpušni sistem, čip, zmanjšanje teže…), pa tudi MX-5 se z zadnjim krilcem veliko lepše pelje čez ovinek. Skratka, fizika je tisto, česar so se v GT5 zares lotili na pravi način, tudi zaletavanje v nasprotnika sredi ovinka ima svoj čar, saj ga ne odbije naravnost, ampak ga lahko tudi zavrti, vseeno pa čudežev ne gre pričakovati – GT5 ni rFactor za hard core fanatike simulacij, pač pa igra za široke množice.
Igra skriva opevani in napovedovani poškodbeni model – malce zvit blatnik ali viseč odbijač, po tistem, ko smo s 180 na uro z RX-7 prileteli v skoraj stoječi BMW Z4, to ne bo navdušujoče. Med samimi dirkami pridobivate izkušnje in šele na najvišjem nivoju 40 naj bi se vse skupaj odklenilo kot gre. Če boste sploh imeli voljo do takrat. Nič kaj navdušujoč ni niti zvok, pri premium 200 avtomobilih je izvrsten, pri nekaterih se  zdi, kot da vozimo kosilnico.

Blu-ray plošček je poln dobrot in ko igra predlaga, da se prestavi na disk za hitrejše nalaganje, to vsekakor priporočamo, čeprav lahko ubogi PS3 pustimo dobro uro pri miru. Zapovrh vsega potem z interneta prileti še patch igre s popravki in si vzame še 20 minut.

Prvi vtisi so sicer pozitivni, a glede na napovedovano se zdi, da GT5 ne izpolnjuje vseh obljub, po drugi strani pa spet, GT5 ni simulacija, pač pa grafično superiorna napol arkadna igra, kjer je ob vožnji pomembna tudi postranska plat, občudovanje avtomobilov in tuning.
Navduši tudi fotografski način, ko lahko avto postavimo v fotorealistične okolice in ga fotografiramo z virtualnim fotoaparatom, ki mu lahko nastavimo cel kup zadev (fotografije v članku so narejene na tak način, zamazana ozadja!), slike pa potem shranimo v album in naprej na disk.

Po prvih odpeljanih kilometrih, ki jih ni veliko, si Avtomanija v virtualni garaži lasti Mazdo MX-5 1.8 z dodanim spojlerjem, Toyoto Celico GT letnik 92, gokart, Toyoto Yaris 1.3, navito na 127 KM namesto originalnih 86 KM in dva primerka, ki smo jih dobili za zmago v prvenstvih – Toyoto Prius prve generacije in Hondo Civic '98. Skratka, za zbiratelje. In ljubitelje avtomobilizma nasploh, še posebej če vzamemo v zakup Full HDTV ločljivost in enega najboljših 3D pogonov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija