Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Recenzija
Mož v beli obleki
V roke nam je prišla knjiga, ki jo je po slovesu od Top Geara napisal Ben Collins, bolj znan kot beli Stig.
Artur Švarc Artur Švarc
8. februar 2011 | 0:18:38

Kontroverzna ločitev četrtega člana Top Geara in BBC-ja nas je spremljala celotno lansko poletje. Ko so mediji razkrili, kdo je pravzaprav Stig, Collins tega niti ni več skrival, ko pa je napovedal, da bo napisal biografijo, je med njim in BBC-jem počilo, vendar sodišče ni ugodilo BBC-ju, ki je želel prepovedati izid knjige.

Na 300 straneh Collins opisuje svoje otroštvo, dirkaške začetke in tisto kar nas najbolj zanima, sebe v vlogi Stiga. V tekočem branju zvemo veliko o snemanju oddaje Top Gear, različnih pripetijah in zabavnih prigodah. Collins tako ni samo postavljal hitrih časov, pač pa je veliko časa namenil tudi snemanjem in pripravi oddaje. Prav tako razberemo, da James May še zdaleč ni lesen in neroden voznik, pač pa pravo nasprotje.

Morda je prav to, da nikoli ni bil deležen enake slave kot Jezza, Hammo in Captain Slow, pripomoglo k njegovemu odhodu, čeprav Collins ne navaja eksplicitno razlogov, pravzaprav nikjer ne govori slabo o Top Gearu ali njegovih ustvarjalcih. Še več, zdi se, da je bil Stig s svojo mistifikacijo tako pomemben člen ekipe, da bi bilo čisto vseeno, če bi javnost vedela, kdo ga igra ali ne. 

Knjiga ni literarni presežek, je pa zanimivo in obvezno branje za vse ljubitelje te kultne in najbolj gledane avtomobilistične oddaje  na svetu. Nenazadnje, Collins do zdaj edini odkriva, s svojega vidika seveda, kako ta oddaja sploh nastaja.

Knjigo najdete na spletu, mi smo jo oplenili pri Amazonu, do nas je hodila dober teden, odšteli pa smo 26 evrov s poštnino vred.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija