Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Cunami na Japonskem
Brez rdečih in črnih?
Povsem lahko se zgodi, da bomo nekaj časa morali shajati brez novih avtomobilov v rdeči in črni barvi.
Marko Hanželič
28. marec 2011 | 17:18:39

Največja (in po pisanju finančnega spletnega portala Bloomberg.com) tudi edina tovarna barv, ki premore svetleči pigment v rdečih in črnem odtenku, namreč stoji le dobrih trideset kilometrov od jedrske elektrarne v Fukušimi, v kateri se osebje in japonska vojska še vedno borita za nadzor nad dogajanjem v reaktorju, tridesetkilometrskemu pasu okoli nje pa grozi podobna usoda kot tistemu okoli zloglasne jedrske elektrarne v Černobilu.

Proizvodnja pigmenta za avtomobilsko industrijo za zdaj stoji, so sporočili iz kemijskega koncerna Merck, kamor spada omenjena tovarna, po poročanju Bloomberga pa težave z dobavo pigmentov za rdeče in črne barve že čutijo pri Fordu, Chryslerju, pa tudi pri Audiju in BMW-ju. Vsi predstavniki za stike z javnostmi omenjenih znamk so sicer zanikali kakršnekoli težave pri dobavi že naročenih avtomobilov, poudarjajo pa tudi, da imajo tudi druge dobavljalce barv za svoje proizvode.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija