Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!
V znamenju stote obletnice
Chevrolet je včeraj že peto leto zapored organiziralo mednarodni natečaj »Mlad, Ustvarjalen, Chevrolet!«, kjer je v kategoriji »Moda« s svojimi kreacijami sodelovalo osem študentov Visoke šole za dizajn.
Uredništvo Peter Pirkovič in Chevrolet
16. junij 2011 | 17:27:44

Strokovna žirija je med predstavljenimi kreacijami dodelila tretje mesto Lari Sgerm in drugo mesto Karmen Koren, zmagovalno kreacijo letošnjega natečaja pa je ustvaril študent Nenad Nenadić.

Chevrolet letos praznuje 100. obletnico in temu primerna je bila tudi tematika natečaja, ki je s svojim retro pridihom vklopila v časovni stroj in nas popeljala skozi različna obdobja mode in avtomobilizma. Na natečaju smo bili priča kreacijam, ki so doživele preporod vintage stila s primesjo sodobnega oblikovanja. Vsaki kreaciji posebej pa so piko na i dodajale značilnosti blagovne znamke Chevrolet, iz katerih so oblikovalci črpali navdih.

Pod tekmovalne kreacije letošnjega natečaja so se podpisali študenti Visoke šole za dizajn: Lara Sgerm, Julia Kaja Hrovat, Karmen Koren, Nenad Nenadić, Saša Krhen, Anita Höchtl, Romana Stojnšek in Iva Katalenič. Njihovo delo pa je ocenjevalo strokovno oko osemčlanske žirije, katero so sestavljali: Aljoša Bagola (kreativni direktor Pristopa), Nada Matičič (dekanja Visoke šole za dizajn), Aleš Čakš (urednik modnega magazina Trendi), Jelena Proković (modna oblikovalka), Matevž Faganel (modni oblikovalec), Alenka Birk (modna urednica magazina Modna), Nina Jagodic (modna stilistka) in Zvonimir Stanojević (Chevrolet marketing manager za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino).

V preteklosti so študenti Visoke šole za dizajn dosegali že zavidljive rezultate, tudi na evropski ravni. Leta 2008 je namreč Adi Šumič osvojil prvo nagrado v kategoriji »Grafični dizajn«. Prav tako tudi letošnjemu zmagovalcu ekipa Chevrolet želi veliko sreče na mednarodnem tekmovanju, ki bo potekalo poleti, slavnostna prireditev in razglasitev evropskega zmagovalca pa bo jeseni 2011.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija