Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   New York International Auto Show
Stota predstava ob reki Hudson
V petek se za javnost začenja vsakoletni newyorški avtomobilski salon, na kateremu bodo obiskovalci občudovali številne novosti domače in tuje avtomobilske industrije.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
4. april 2012 | 23:54:21

Avtomobilska predstava v Jacob Javits Centru na Manhattnu, je tokrat že stotič na sporedu in je za obiskovalce prava mala poslastica, saj ta poteka na razstavišču, ki je razdeljen v dve nadstropji in dodatno manjšo halo, katero v celoti zavzema domači General Motors. Chevrolet največ poudarka namenja najnovejši veliki limuzini, ki sliši na ime Impala, Buick se osredotoča na crossoverja Encore (kopija Opel Mokke), tu je še GMC s številčno zasedbo mišičastih terencev, pozabiti pa ne gre niti Cadillaca, kateri poleg celotne palete izpostavlja model CTS Coupe.

Največ zaloge evropskih produktov so imeli za pokazati pri Mercedesu. Na ogled je postavljen novi GLK in SL65 AMG, prenovljeni GLK in začinjeni C63 AMG. S podobno konjenico produktov so napadali še Bavarci, saj prvič predstavljajo BMW M6 Cabrio, prenovljenega X1, hkrati pa ni šlo brez električnih i8 in i3 (pogrešali smo i8 Spyder) in elektro gnane Enke. Daleč največ zanimanja je bilo pri Hyundaiju ob svetovni premieri ix45 oziroma naslednika Santa Feja, ki mu je presenetljivo sledila še premiera sedemsedežne podaljšane različice. Primat najbolj privlačnega tokrat pripada SRT Viperju s 640 vranci pod pokrovom. Ford je v New York pripeljal novega Explorerja in Focusa ST, pri Audiju so blesteli najnovejši RS5, R8 GT Spyder in S8, pri Porscheju so predstavljali Boxterja in Cayenna dizel (slednji komaj dobro vstopa v ZDA), Volkswagnovci pa so na ameriški trg pospremili Passata Alltrack in Beetla z dizelskim motorjem. Med ostalimi pomembnejšemi novostmi velja omeniti še premiero Lincolna MKZ, Volva XC60 hibrid plug-in, brezstrešnega Evoqua in konjenico Fordovih mišičnjakov, ki se slišijo na ime Mustang.

Jutranji novinarski zajtrk je obeležil nagovor Carlosa Ghosna, poveljnika naveze Renault Nissan. Ta je zbrani sedmi sili med drugim napovedal, da bodo električna vozila do leta 2020 predstavljala kar 10 odstokov celotne prodaje in da bo Nissan do leta 2016 prodal kar 1,5 milijona vozil z nič emisijami. Kot zanimivost naj omenimo še, da smo med raziskovanjem novosti, ujeli Donalda Trumpa, ki si je v spremstvu varnostnika in sodelavcev ogledoval novega GL-a. Za obiskovalce se predstava začenja v petek in bo trajala deset dni, medtem ko cena vstopnice znaša 15 ameriških dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija