Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   7. fešta Alfa Romeo
Praznik Alf okronali z Guinnessovim rekordom
V zadnjih letih se je srečanja Alfistov v Gorjanskem udeležilo okoli dvesto Alf, za postavitev novega rekorda pa so to prekoračili za več kot dvakrat!
Simon Omahen Simon Omahen
27. maj 2012 | 23:55:41

Ljubitelji in lastniki vozil znamke Alfa Romeo so se tudi letos zbrali na zadnjo majsko nedeljo v Gorjanskem, kjer pa tokrat ni šlo le za srečanje. Kot vsako leto so se Alfisti podali na turistično vožnjo, kjer so morali letos biti še posebej previdni, saj je vse skupaj štelo za Guinnessov rekord največ vozil Alfa Romeo v nepretrgani koloni (razmik med dvema voziloma sme biti največ dve dolžini vozila, torej cca. 10m). Kraševcem je ob prijetnem vremenu kakopak seveda uspelo, saj niso zbrali »le« 313 Alf, ampak kar 526!

Zaradi enormnega porasta glede na prejšnja leta, ko v igri ni bilo rekorda, se je zadeva sicer nekoliko bolj vlekla, a roko na srce, imeli smo kaj videti. Poleg novodobni Alf smo namreč videli tudi vsaj pol stoletja stare primerke, ki so še kako dobro ohranjeni, da kakšnih posebej redkih, tudi športnih primerkov niti ne omenjamo. Alfisti so se namreč tudi letos zbrali iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Srbije in tudi iz Francije smo opazili eno, ki že vstopa v prava leta starodobnikov.

Omeniti velja, da ni šlo le za podiranje rekorda, ampak tudi za prijetno druženje, za kar so Gadje poskrbeli s Teranom in pršutom. Poleg dobre pijače in jedače, pa smo lahko gledali tako moške kot ženske ekipne dvoboje v malem nogometu. Poleg nogometnega turnirja smo se zabavali tudi ob godbi na pihala Komen in konjenikih, v popoldanskih urah pa so naš čas kratkočasili NiPanike Bend ter Miran Rudan.

Za konec velja le čestitati Gadom za uspešno izpeljan projekt, jim zaželeti še veliko tako dobrih srečanj in še enkrat poudariti pred dvema letoma napisan rek: »Biti v Gorjanskem nič posebnega, imeti Alfo nekaj tisoč evrov, a biti v Gorjanskem na praznik Alf, neprecenljivo!«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija