Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Seatov Cupra dan 2012
Vrhunec prireditve je bil WTCC-jev Leon S2000
Preteklo soboto je na letališču v Lescah potekal tradicionalni Cupra dan v organizaciji podjetja Porsche Slovenija, ki omenjeno špansko znamko zastopa na našemu trgu.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. julij 2012 | 10:43:28

To je bil brez dvoma dan za navdušence bencinski hlapov, saj so obiskovalcem na stezi adrenalin sproščali Andrej Jereb, Blaž Komadina in Asja Zupanc, s tremi Seat Leoni Cupra. Poleg dirkanja na letališki stezi je gledalce v zraku zabaval Peter Podlunšek, medtem ko so številni gostje imeli možnost preskušati še veliko drugih dobrot španske znamke in njihovih partnerjev, ki so se pridružili prireditvi. Vrhunec celotnega dogajanja je bila vožnja z Seatovim dirkalnikom iz prvenstva WTCC, katerega so Španci iz Seat Sport zaupali našemu Andreju Jerebu, medtem ko je za volan dirkalne Seat Ibize sedel Blaž Komadina. Pri Leonu S2000 velja zapisati, da tega poganja dvolitrski turbo bencinski motor z 220 kW (300 KM), ki je povezan s šeststopenjskim sekvenčnim menjalnikom Hewland. Zavorni sistem sestavljajo štiribatne čeljusti s 322 mm zavornimi diski spredaj in dvobatne zavorne čeljusti z 280 mm zavornimi diski zadaj, za dober oprijem na asfaltu pa skrbijo gume Yokohama, dimenzij 240/610 R17. Dirkalnik stane okrog 180 tisoč evrov. Dogodka se je udeležilo skoraj preko 2000 obiskovalcev, opravili so nekaj več kot 1100 voženj in zapeljali več kot 1300 adrenalina željnih obiskovalcev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija