Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   NAIAS 2013
V Detroitu ne poznajo šale
Zibelka ameriške avtomobilske industrije te dni na kupu predstavlja novosti domačega znanja in tistega onkraj njihovih meja.
Peter Pirkovič Newspress
16. januar 2013 | 9:54:40

Američani so krizo že zdavnaj prebrodili in iz leta v leto so opazni precejšnji premiki v pozitivno smer. Zgolj za primerjavo. Če so še leta 2009 prodali komaj deset milijonov vozil na njihovem ozemlju, so dve leti kasneje že beležili rekordno rast. Prodanih je bilo več kot petnajst milijonov primerkov. Preko luže nizkocenovnih avtomobilov ne poznajo in nič ne kaže, da bi s tem v bližnji prihodnosti srečali. Prva violina tokratne predstave je sedma generacije Chevrolet Corvette, ki ji namenjajo daleč največ pozornosti, pozabiti ne gre še na Acuro oziroma Hondo NSX in Urban, Volkswagen CrossBlue Concept, Toyoto Furio, Chevolet Silverada, Jeep Grand Cherokeeja, Infinitija Q50, Audija RS7, BMW serijo 4 in kopico drugih. Po napovedih organizatorja, naj bi letošnji salon, ki se razteza na 7300 kvadratnih metrih, obiskalo preko 800 tisoč obiskovalcev. Ti bodo občudovali skupno nekaj več kot 500 vozil, od tega bo okrog 50 popolnoma novih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija