Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nove policijske Provide od danes dalje na cestah
Generalni direktor slovenske policije, Stanislav Veniger, je danes uradno predal v uporabo sedem civilnih VW Passatov 2.0 TSI opremljenih z video- nadzornim sistemom Provida.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
22. januar 2013 | 13:36:37

Kot pravijo na policijo so v lanskemu letu zabeležili pozitiven trend stanja prometne varnosti, saj so zabeležili manj prometnih nesreč s tragičnim izidom. Lani je tako na cestah umrlo 129 ljudi, leto poprej pa 141. In ker ključno vlogo pri umirjanju prometa igrajo tudi vozila z video-nadzornim sistemom, so od danes dalje vse policijske uprave, z izjemo kranjske, dobile v uporabo novo vozilo VW Passat 2.0 TSI. V vozila je dodatno vgrajena še ostala policijska oprema, kot so modre utripajoče luči, tabla z napisom in še nekaj drugih malenkosti.

Z nakupom novih vozil nadomeščajo nekatera stara vozila, ki jih umikajo iz uporabe, kar pomeni, da ohranjajo enako število vozil kot do zdaj. Poleg omenjenih novih civilnih vozil so danes v uporabo na koprsko, novomeško in celjsko območje poslali še tri nove VW Caddyje, ki imajo vgrajene merilnike hitrosti Doppler.

Po predaji novih vozil bo imela slovenska policija v uporabi skupno 20 civilnih vozil s sistemom Provida. Poleg sedmih VW Passatov so tu še Ford Mondeo (5 vozil), Škoda Octavia RS (4 vozila), Škoda Superb (3 vozila) in ena Opel Vectra.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hipi
fajn to. ovi majmuni štrajkajo malo, pa dobijo kup pasatov, da pa jes še za polota nimam je jim pa gladko J3BE. banda pokvarjena!
22.1.2013 14:01:17
alfafil
-dobro si jih zapomnite in to je to,če ti je kakšen avto pred ali za teboj sumnjiv,najprej poglejte,ali so v vozilu dve osebi (eden vozi,drugi snema)
24.1.2013 9:29:03
mbdjz
Če si pogledamo slikico št 23 se pojavi zanimivo vprašanje, kaj se zgodi z ekranom, če pride do sprožitve zračne blazine pri sopotniku in kaj bi storili na homologaciji z mojim vozilom, če bi tja postavil, kakšno napravo??? Sicer pa v navodilih proizvajalca lepo piše, kaj lahko damo med osebo in zračno blazino. En velik NIČ.
30.1.2013 20:40:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija