Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   83. avtomobilski salon v Ženevi
Prava paša za oči
Ne glede na to, da prodaja avtomobilov na evropskem trgu še vedno pada, je v Ženevi čutiti obilo optimizma. Še najbolj si roke manejo tisti najbolj športni in prestižni.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
5. marec 2013 | 13:50:04

Na avtosalonu v Ženevi je letos na sporedu več 130 novosti, s katerimi si večina proizvajalcev obeta boljšo prihodnost. A če so v preteklih letih prednjačila okolju prijazna vozila, je letos trend v Ženevi obrnjen povsem v drugo smer. Svojo pozornost nase vlečejo predvsem super športniki in prestižna vozila. Najboljši vtis je jasno pustil Ferrari z La Ferrari, ki nadaljuje ero zdaj že upokojenega Enza, Chevrolet je v Evropo poslal novo Corvetto v kupejevski in kabriolet izvedbi (kupe bo naprodaj od konca letošnjega leta), pozabiti ne gre na Alfo 4C, Rolls-Royce Wraitha, tu so še Audi Q3 RS, Porsche 911 GT3, Volkswagen Golf GTI in GTD, Lamborgini Veneno, Honda NSX, Peugeot 208 GTi, Mercedes A45 AMG in E63 AMG. Niso manjkali niti vipovci za dodatno popestritev porgrama. Tako smo pri VW-ju, med razkrivanjem Golfa Variant, srečali najhitrejšega v vesolju, Felixa Baumgartnerja, Mercedesa A45 AMG pa je odkril kar Usher. Skratka, tokratni šov v Ženevi nikakor ne razočara, še posebej zaradi dejstva, ker si večina obiskovalcev želi v živo videti prave »stroje«. Če vas je ogled zamikal, je časa še do 17.marca, za vstop pa velja pripraviti 16 švicarskih frankov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija